Medewerker azc Hoogeveen komt in actie voor jongeren

Hoogeveen - De minderjarigen van het azc Hoogeveen kampen met een tekort aan kleding. Robert Jan van Hoogdalem, werkzaam bij azc Hoogeveen, komt daarom in actie. Dit laat hij aan Nieuws.nl weten.

Voor de 45 jongeren in azc Hoogeveen, die zonder ouders hierheen zijn gekomen, is er een groot gebrek aan winterjassen en schoenen. Robert Jan ondervindt dat veel asielzoekers hard kleding nodig hebben. Sommigen hebben met het koude weer alleen een dun vestje aan.

In het centrum van Hoogeveen worden de jongeren wegwijs gemaakt in Nederland en gaan ze vrijwel direct naar school. Volgens Robert Jan kunnen ze van het zakgeld dat ze krijgen ‘een halve onderbroek kopen’. Hij roept mensen op om kleding voor de jongeren te doneren. Nodig zijn winterjassen in de maten XS, S en M. Ook schoenen zijn welkom, in de maten 36 tot en met 41.

Voor iedereen die niet in Hoogeveen of omgeving woont: kijk op de website van het Leger der Heils waar je kleding kan inleveren. Mensen die wel in de buurt wonen kunnen een mail sturen naar azchoogeveen@coa.nl.