Grote groep jongeren belaagt ME in Elim

Elim - In Elim moest de ME tijdens de nieuwjaarsnacht worden ingezet om op de Dorpsstraat de brandweer in de gelegenheid te stellen een brand te blussen.

Jongeren hadden op de kruising van de Dorpsstraat met de Carstenswijk een groot vreugdevuur gemaakt van allerlei ‘grof vuil’ uit de omgeving.

Jeugd valt hulpverleners aan

Bij de hulpverleningsdiensten kwam kort na 1 uur ’s nachts een melding binnen van een brandende bouwkeet. Toen de brandweer de brand wilde blussen, werden brandweer en politie door een groep van ongeveer 70 jongeren bekogeld met vuurwerk, stenen en flessen.

Hierdoor moesten deze zich, noodgedwongen, terugtrekken waarna de sfeer zeer gespannen bleef. De politieagenten konden de grote groep jongeren niet onder controle krijgen. Daarna is besloten om ME in te zetten. Die heeft ruimte kunnen creëren, waarna de brandweer het vuur kon blussen.

Zwaar vuurwerk gegooid

Vervolgens is opnieuw met zwaar vuurwerk naar politie en brandweer gegooid. Hierop zijn twee personen aangehouden, een 20-jarige man en een 16-jarige jongen uit Elim. Beiden zijn ingesloten voor een nader onderzoek.