Terugblik april 2016: ‘Heel Hoogeveen Bakt krijgt vervolg'

Hoogeveen - Hoogevener Richard Piening won de eerste editie van Heel Hoogeveen bakt. De wedstrijd werd in de Tamboerpassage gehouden.

Richard kon zelf de hoofdprijs niet ophalen, maar gelukkig was zijn moeder wel aanwezig. Zo druk als het toen in de Tamboerpassage was, is het er nog nooit geweest. Mensen stonden rijen dik voor de tafels waarop de 42 taarten stonden uitgestald. De een nog mooier dan de ander.
De jury bestond uit Sarena Solari, de beste thuisbakster van Nederland 2015, Kim Stellingwerf, Hoogevener van het Jaar, Jarno Eggen van sterrenresaurant de Groene Lantaarn, bakker Annet Plaizier, bakker Henderikus Bos van De Echte Bakker H.G. Bos, bakker Rob Hooijer van bakkerij Mulder en bakker Dicky Bosman van De Soete Suickerbol.

Mooie samenwerking

Alie van Dalfsen is nog enthousiast als ze aan het evenement terugdenkt. ‘Het was geweldig! Ik was heel verbaasd over het aantal aanmeldingen en over het grote aantal bezoekers. Bakker Annet Plaizier heeft het verhaal prachtig aan elkaar vastgekletst. Ik vond het sowieso uniek dat alle bakkers met elkaar samenwerkten. Dat vond Annet ook. Het zijn toch een soort concurrenten van elkaar en als je dan wel samen met elkaar achter een tafel staat om taarten te beoordelen, dat vind ik geweldig. De tweede editie van Heel Hoogeveen Bakt staat alweer op programma voor 2017.’

Alie had niet verwacht dat Piening er met de winst vandoor zou gaan. ‘De taart was heerlijk, maar er stonden zoveel taarten. De juryleden waren unaniem over de smaak. Wat ik heb geleerd die dag was dat als je een taart ziet, je moet denken: ‘Wat een lekkere taart, daar wil ik wel een stukje van. Dat is wat anders dan dat een taart mooi is. Die van Richard was gewoon overheerlijk. Wie weet doet hij volgend jaar weer mee.’