Werken met kerst: 'Attero draait 24 uur per dag door'

Wijster / Elim - 'Ik ben dit jaar begonnen met werken bij Attero Wijster. Hier werk ik als afvalsorteerder in de vijfploegendienst.'

'Het plastic en blikjes en ander afval dat weer hergebruikt wordt, moet eruit gezocht worden. Alles draait hier 24 uur per dag door, het hele jaar. Mijn ploeg werkt ook met de kerstdagen. Dus dat betekent: werken', vertelt Jeannette Benjamins (40) uit Elim.

Voor haarzelf vindt ze dat helemaal niet erg, maar voor haar kinderen en man vindt ze het wel jammer. 'Want kerst is en blijft een familie-/gezinsaangelegenheid. Voor mijn gezin is het verder een kerst zoals gebruikelijk: eerste kerstdag vieren ze bij mijn ouders, tweede kerstdag bij mijn schoonouders. Het enige dat voor hen dus anders is, is dat ik er niet bij ben. En voor mij wordt het dus werken met mijn collega's. Ik ga er toch gezellige en vrolijke kerstdagen van maken en dat gaat vast lukken', zegt ze enthousiast, terwijl ze gelijk de gelegenheid aangrijpt om iedereen fijne feestdagen en een heel gelukkig nieuwjaar te wensen.