Drenthe wil 5 sterrenprovincie zijn voor mtb'ers

Drenthe zet in op een 5-sterren mountainbikeprovincie. Dit is een gezamenlijk plan van de Drentse mountainbikegemeenschap.

Arjan de Vries, directeur van de wielersportbond NTFU heeft het plan gepresenteerd tijdens het jaarlijkse Recreatiecongres. Met ‘Drenthe dé 5-sterren mountainbikeprovincie’ is Drenthe de eerste provincie met een provincie brede mountainbikevisie. Vertegenwoordigers van de mountainbikeverenigingen, het wielerplatform, Marketing Drenthe, Sport Drenthe, Drenthe Beweegt, het Recreatieschap en de provincie Drenthe hebben de handen ineen geslagen om samen dit plan op te stellen met ondersteuning van de NTFU.

365 kilometer

De genoemde partners hebben een gezamenlijke agenda opgesteld om de 365 kilometers aan Drentse mountainbikeroutes verder uit te breiden en nog aantrekkelijker in te richten; met behoud van de kracht van het mooie Drentse landschap. Zoals meer variatie in routes, icoonprojecten, aanbod voor jong en oud, makkelijke en moeilijke trajecten. Belangrijk hierbij zijn ook goede verbindingen én aansluitingen op nabijgelegen horecagelegenheden, recreatiebedrijven en centra (dorpen en steden).

Belangrijke aspecten die de partners ook samen gaan oppakken zijn: het goed regelen van beheer en onderhoud, veiligheid en aansprakelijkheid, promotie en marketing, natuurgerichtheid, innovatie en ondernemerschap.

De mountainbikevisie is in opdracht van de provincie Drenthe en het Recreatieschap Drenthe opgesteld.