Roelof Bork, Ina Leunge en Christiaan Hendriksen zijn te gast in Ondernemend

Hoogeveen – Roelof Bork van Bork Sloopwerken, Ina Leunge van LIMM Recycling en Christiaan Hendriksen van Eurohill Beveiliging zijn zondag 27 november de gasten in een nieuwe aflevering van tv-programma Ondernemend op RTV Drenthe.

Bekijk hieronder alvast de uitzending:

 

Bork Sloopwerken is een familiebedrijf dat al zeventig jaar bestaat. Roelof Bork is samen met zijn broer Jan de derde generatie die aan het roer staat van de onderneming in Stuifzand. Hij vertelt in Ondernemend onder meer over de recycling van sloopmateriaal, dat grotendeels gebeurt op de sorteerstraat op het eigen terrein. Ook is Bork betrokken bij een relatief nieuw recyclinginitiatief samen met CH Engergy en de Rijksuniversiteit van Groningen.

Recycling van plastic koffiebekers

Ina Leunge had een eigen kapsalon, maar heeft sinds zeven jaar samen met haar man het bedrijf LIMM Recycling, dat gevestigd is in Appelscha. Het bedrijf richt zich op recycling van plastic koffiebekers, waardoor een nieuwe duurzame grondstof ontstaat, die weer wordt gebruikt voor bijvoorbeeld plantentrays of kleerhangers. Dat het concept is opgevallen blijkt wel uit het feit dat het bedrijf is uitgeroepen tot Duurzaamste Drents Bedrijf 2016.

Criminelen slag voor zijn

Christiaan Hendriksen is samen met zijn zoon eigenaar van Eurohill. Het beveiligingsbedrijf heeft in veertig jaar een stevige naam en dito klantenkring opgebouwd in de beveiligingsbranche. Het gaat daarbij onder meer om inbraakbeveiliging, camerabeveiliging, terreinbeveiliging en brandbeveiliging. Ontzorgen is de voornaamste doelstelling van het Hoogeveense bedrijf. En natuurlijk zitten criminelen niet stil, maar dat geldt evenzeer voor Eurohill, die hen altijd een slag voor probeert te zijn.

De presentatie is in handen van Andries Ophof en Nicole Donkervoort.

'Ondernemend' is een samenwerking tussen RTV Drenthe, de Ondernemersfabriek en Boom uitgevers Nieuwsmedia. Het programma is iedere zondag te zien bij RTV Drenthe om 10.00, 13.00, 16.00 en 22.00 uur en online via o.a. www.hoogeveenschecourant.nl en www.drenthenu.nl.