Kwiek heren komen tekort tegen DOS

Hoogeveen – Na de mooie overwinning van vorige week op Cirkeltijgers waren de heren gebrand op opnieuw een goed resultaat.

In DOS vond men echter een tegenstander die gezien de kwaliteiten van de spelers en een enorme portie aan eerste divisie-ervaring lastig te bespelen was. Een 20-28 nederlaag was het resultaat.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor DOS gezien de 1-5 tussenstand, maar Kwiek wist zich geleidelijk aan te herstellen en kwam bij rust terug tot 10-12. Een stand met mogelijkheden voor de tweede helft.

Sterker en scherper

De tweede helft kwam DOS echter sterker en scherper uit de startblokken waardoor er snel een verschil van vijf punten op het scorebord stond. Kwiek had vooral moeite met de middenopbouwer van DOS en aanvallend haalde niemand zijn niveau. In het laatste kwartier maakte Kwiek daarnaast ook nog eens te veel technische fouten om het DOS echt moeilijk te maken. De eindstand van 20-28 was dan ook volledig terecht. De punten gingen derhalve mee richting Emmen, iets waar Kwiek vrede mee kan hebben.

Het behaalde niveau was echter onvoldoende en om volgende week in Leeuwarden tegen Cometas de volgende twee punten aan het schamele totaal van twee toe te voegen zal men tot het gaatje moeten. Iets wat de heren absoluut in zich hebben, maar niet iedere week vanzelfsprekend is. Voor Kwiek zijn de punten noodzakelijk in deze wedstrijd tussen de nummer tien en elf van de ranglijst.

Bij een overwinning wipt Kwiek niet alleen over Cometas heen, maar vindt het aansluiting bij de nummers 6 tot en met 9.