Dames Kwiek winnen met monsterscore

Hoogeveen - De dames van Kwiek traden zondag aan tegen Dames 2 van SVBO uit Barger-Oosterveld en boekten een monsterscore: 20-4.

SVBO kwam met een heel jong team naar Hoogeveen en begon gedreven aan de wedstrijd. Vanwege een gebrek aan wedstrijdritme liep het moeizaam bij Kwiek.

Al opende het wel de score door een doelpunt van Corine Bijl. Twee aanvallen later maakte SVBO gelijk. Hierna werd er van beide kanten tien minuten lang niet gescoord. Opnieuw was het Corine Bijl die het net wist te vinden. SVBO kreeg nog een penalty mee, maar deze werd gekeerd door keepster Marieke Zwiers.

Penalty

Kwiek kreeg vervolgens ook een penalty mee en deze werd benut door Jolanda Stevens. Door doelpunten van Marit Stoffers, Corine Bijl en een benutte penalty van Brenda Duinkerken ging Kwiek rusten met een 6-1 voorspong.

Zo moeilijk het scoren bij Kwiek de eerst helft ging zo anders was de tweede helft. Kwiek liep snel uit naar 10-1. SVBO wist nog een keer te scoren. Maar hierna was het weer aan Kwiek. Mede dankzij A-jeugdspeelster Esmee Kolk die drie keer snel achter elkaar scoorde.

Twintig doelpunten

Kwiek liep uit naar 18-2. Door doelpunten van A-jeugdspeelsters Marit Stoffers en Dyonne van Slochteren kwam de teller voor Kwiek uit op twintig doelpunten. SVBO vond de laatste vier minuten nog tweemaal het net. Volgende week treden de dames van Kwiek aan tegen HVZ-Vivendi uit Oosterhesselen. Kwiek 2 won zondag met 22-5 van Meppel AZ.