Maandaggevoel: Nicole Donkervoort
Door Nicole Donkervoort

Hoogeveen toont zich van beste kant

Dat er belangstelling voor zou bestaan, was te verwachten, maar dat de animo zó groot zou zijn. Bakkerij Faber bleek in trek en dat is voorzichtig uitgedrukt.

De bakker, die al meer dan 133 jaar zijn broden bakt in Hoogeveen, doet voor de allereerste keer mee aan de Open Bedrijvendag Hoogeveen (OBD). In no time waren de toegangsbewijzen voor de excursie uitgegeven. Overigens opent de bakkerij aan Het Haagje niet op zaterdag (5 november) maar op vrijdag (4 november), omdat Faber echt wat wil laten zien hoe de broden worden gebakken en niet alleen de schoonmaken van de machines.

Bij voorbaat is de deelname aan de OBD dus al een doorslaand succes. Een geweldig resultaat. Wie weet inspireert het Bakkerij Faber om ook tijdens de vijftiende editie, ten slotte een jubileumeditie, van de partij te zijn om diegenen die dit keer achter het net visten alsnog blij te maken. Maar voor iedereen die het niet is gelukt om een kaartje te bemachtigen: niet getreurd. Jullie krijgen een dag later de kans om heel veel meer mooie bedrijven te bezoeken.

Spanning

Zo’n veertig in totaal, van klein tot groot. De diversiteit is weer enorm. Oké, als bestuurslid van de Stichting Open Bedrijvendag Hoogeveen ben ik wellicht bevooroordeeld, maar oordeel komende woensdag zelf maar bij het lezen van de special die bij deze krant verschijnt. Elk jaar voel ik vooraf de spanning. Zou de Open Bedrijvendag nog steeds een succesnummer zijn?

Gelukkig bleek het antwoord ook vorig jaar nog luid en duidelijk ‘ja’. Ik heb alleen maar blije gezichten gezien en positieve reacties gehoord, van jong en oud, van bezoekers en deelnemers. Wat geeft dát een energie. Dat is waar wij als bestuur, maar ook alle deelnemers en sponsors, het allemaal voor doen.  Bedrijvig Hoogeveen toont zich weer van zijn beste kant, dat is zeker. Gepoetst en wel en met veelal allerlei leuke, extra activiteiten. Het kan dan ook haast niet anders dan dat de OBD ook komende zaterdag weer vele duizenden op de been brengt.