Bekijk Ondernemend Hoogeveen

Hoogeveen - In Ondernemend vandaag drie ondernemers die zich bezig houden met zorg.

Roeli Mossel is sinds 1 januari 2015 bestuurder bij NNCZ (Noord Nederlandse Coöperatie van Zorgorganisaties), waar onder meer het Jannes van der Sleedenhuis onder valt. De afgelopen jaren zijn diverse nieuwe locaties gerealiseerd (De Meteoor, De Vecht, Wolfsbos en Krakeel) en ook nu wordt nog hard gewerkt aan een nieuw woonzorgcentrum, waardoor het oude 'Jannes' in 2017, na veertig jaar, de deuren kan sluiten. Mossel vertelt erover, maar gaat onder meer ook in op de ontwikkelingen in de zorg, die razendsnel gaan.  

Hetty Kerssies is natuurgeneeskundig therapeut en heeft haar eigen praktijk in Wapse: Natuurlijk Gezond, waarin ze zich onder meer richt op sapvasten. Sinds januari heeft ze ook onderdak in de Ondernemersfabriek Hoogeveen om zich als therapeut eveneens het ondernemerschap eigen te maken, wat ze een compleet andere tak van sport noemt. Hetty staat momenteel voor een nieuwe uitdaging, want binnenkort opent ze ook een dependance in Amsterdam.

De derde gast is Aliene Haar, samen met haar man Ruud Slot eigenaar van De ZorgZaak. De onderneming doet het in vergelijking met heel veel andere ondernemingen in de zorgsector verrassend goed. Hoe zij dat voor elkaar weten te krijgen, vertelt ze in Ondernemend. De ZorgZaak is tevens een van de drie finalisten voor de titel Drentse Ondernemer van het Jaar. Op 15 november wordt bekend wie de titel dit jaar krijgt. De spanning stijgt.

Ondernemend is een samenwerking tussen RTV Drenthe, de Ondernemersfabriek en Boom uitgevers Nieuwsmedia. Ondernemend Hoogeveen wordt uitgezonden vanuit ondernemershotel De Compaen, waar ook de Ondernemersfabriek Hoogeveen gevestigd is. Het programma is iedere zondag te zien bij RTV Drenthe om 10.00, 13.00, 16.00 en 22.00 uur en online via o.a. www.hoogeveenschecourant.nl en www.drenthenu.nl.
De presentatie van Ondernemend Hoogeveen is in handen van Andries Ophof en Nicole Donkervoort. Ondernemend wordt afwisselend in Meppel, Assen, Emmen en Hoogeveen gemaakt, waarbij naast Ophof en Donkervoort tevens Mathilde Benak, Ton Henzen, Alette Hofsteenge en Wouter Bessels de presentatie verzorgen.