Vrienden zetten zich in voor Irakese Mushtaba die uitgezet wordt

Hoogeveen - Hij spreekt vloeiend Nederlands, voetbalt bij vv Hoogeveen en wil dolgraag in Nederland blijven. Toch is de kans groot dat Mushtaba en zijn familie worden teruggestuurd naar Irak. Vrienden proberen dat met een petitie tegen te houden.

Mushtaba Khafaji woont met zijn vader, moeder en drie zusjes al bijna twee jaar in het azc. Het gezin is vanuit Irak gevlucht omdat zijn vader de Amerikanen heeft geholpen. Zijn vader werd gevangen genomen en werd verminkt aan zijn been. Wanneer het gezin terugkeert, is de kans groot dat zijn vader wordt doodgeschoten.

(Lees ook het commentaar van Nicole Donkervoort: 'Met een lach en een traan')

Mushtaba is zelf ook bang om ontvoerd te worden. 'Ik wil zo graag in Nederland blijven. Ik heb hier veel vrienden en we voelen ons hier veilig. We gaan er alles aan doen om hier te kunnen blijven.' Het gezin probeert vanaf dat ze hier zijn te intregeren. 'Mijn vader en moeder zijn Nederlands aan het leren en mijn zusjes en ik kunnen al goed Nederlands.'

Ook zijn vrienden zetten zich in. 'Deze petitie is opgestart voor onze vriend Mushtaba, wiens geluk en veiligheid in het geding zal komen zodra hij het land wordt uitgezet. Bij het ondertekenen van deze petitie bevestigt u in te stemmen voor een Nederlandse verblijfsvergunning voor Mushtaba', is op de petitiesite te vinden.

De petitie is te vinden via deze link.