Dames HHC verliezen van Hoogezand-Sappemeer

Hoogeveen - Onder de zondagse zon speelden de hockeydames tegen de dames van Hoogezand-Sappemeer (DASH). Zodra het fluitsignaal gehoord werd, waren beide teams actief.

Het spel begon en DASH nam de leiding, ondanks dat ze goed rondspeelden, hield de keeper Judith Kroezen de ballen mooi tegen. De goede en sterke inzet van de keeper, werd helaas niet beloond. Want na een aantal minuten stond HHC achter. De eerste helft had DASH te veel leiding en dit moest anders.

De coach van de Hoogeveense hockeydames Françoise de Clercq heeft daarom, in de rust, de dames erop gewezen dat de dames wat feller moesten zijn. De HHC-dames waren minder sterk in de eerste helft, maar de tweede helft stonden de dames op de goede plek. Ze speelden feller, sneller en communiceerden beter. Dit was ook al snel de zien in de wedstrijd. DASH moest meer moeite doen om de bal in het doel te krijgen en om de bal uit hun doel te houden. Er kwamen meer strafcorners aan bod, zowel voor Hoogeveen als voor Hoogezand-Sappemeer. Door de goede conditie en het grote uithoudingsvermogen van de verdedigers van HHC, kwamen de ballen niet het doel in.

Veranderen van tactiek

DASH moest hun normale tactiek veranderen, want de eerste en de tweede uitlopers van HHC waren er snel bij en pakten op de goede momenten de bal af. Hoogeveen heeft geen doelpunt uit de strafcorners kunnen halen. De wedstrijdstand is uiteindelijk gestrand op 0-5. Ondanks het verlies van HHC gaf DASH toe dat de dames van Hoogeveen een goede prestatie op het veld hebben geleverd.

Volgende week zondag staat er op de planning van de dames geen wedstrijd. Toch blijven de dames hard doortrainen en gaan ze bij de volgende wedstrijd weer voor de winst.