Bekijk Ondernemend Hoogeveen met Wilma Voortman, Jannette van Regteren en Roelof Linde (video)

Hoogeveen - De bouw van het crematorium op begraafplaats Zevenberg vordert gestaag. 'De muren staan', vertelt Wilma Voortman, adjunct-directeur van Yarden, in het programma Ondernemend Hoogeveen. 'De hoop is eind mei/begin juni te kunnen starten.'

In de eerste aflevering van Ondernemend Hoogeveen, vandaag (zondag 2 oktober) te zien op RTV Drenthe, zijn naast Voortman ook Jannette van Regteren (mede-eigenaar brasserie 't Raethuys/Van Regteren) en Roelof Linde (eigenaar van ondernemershotel De Compaen) te gast.

Bekijk de uitzending hieronder:

Het is voor het eerst dat Ondernemend vanuit Hoogeveen wordt uitgezonden. De opnamen vonden vrijdag 30 september plaats in De Compaen aan de De Vos van Steenwijklaan. Daar gingen de gasten in op ontwikkelingen in hun branche.

Duurzaam

Wilma Voortman vertelt onder meer over de duurzame manier van bouwen waarvoor is gekozen. Zo krijgt het nieuwe crematorium en uitvaartcentrum bijvoorbeeld zonnepanelen op dak. Volgens de adjunct-directeur zijn er veel ondernemers uit Noord-Nederland, waaronder uit Hoogeveen, bij de bouw betrokken. Om wat voor een investering het gaat, wil ze niet zeggen. Wel geeft ze aan dat zo'n tien tot twaalf crematies per week nodig zijn om het rendabel te maken. Verder gaat het nieuwe crematorium en uitvaartcentrum werk bieden aan zo'n tien tot vijftien personen. Wie nieuwsgierig is naar de vorderingen van de bouw, is tijdens de Open Bedrijvendag op zaterdag 5 november van 13.00 tot 17.00 uur welkom op de bouwplaats.

Grafische sector

Roelof Linde is al jarenlang werkzaam in de grafische sector, waarin veel veranderd is. Vooral de laatste jaren waren niet gemakkelijk, veel bedrijven redden het niet. Linde, tevens eigenaar van Indrukmaken, noemt zich tegenwoordig een regisseur/aannemer in drukwerk. Het drukwerk zelf besteedt hij uit. Zijn klanten bevinden zich in heel Nederland. De ondernemer vertelt uiteraard ook over ondernemershotel De Compaen, dat hij december vorig jaar heeft overgenomen. Op dat moment waren er in het bedrijfsverzamelgebouw zo'n 25 bedrijven gevestigd. Linde wilde binnen een jaar vol zitten. Met op dit moment bijna veertig bedrijven ligt hij goed op koers. 

Reuring belangrijk voor Hoogeveen

'Duizendpoot' Jannette van Regeren is de derde gast. Samen met haar man John is ze eigenaar van onder meer brasserie 't Raethuys en cateringbedrijf Van Regteren en stuurt ze zo'n dertig medewerkers aan. Het bedrijf is sinds 1969 gevestigd in Hoogeveen. John en Jannette zijn de tweede generatie Van Regteren die aan het roer staan. De onderneemster beseft als geen ander hoe belangrijk het voor Hoogeveen is dat er reuring is. Niet voor niets zijn zij en haar man betrokken bij de organisatie van veel evenementen, die weer zorgen voor meer aanloop naar Hoogeveen. 

Salomons & Swierts

Verder in de uitzending een mooie reportage over Salomons & Swierts, waar het hart van de medewerkers sneller gaat kloppen van vooral klassieke bromfietsen.

Ondernemend

Ondernemend was tot september een maandelijks programma, maar wordt voortaan wekelijks uitgezonden, afwisselend vanuit Hoogeveen, Assen, Meppel en Emmen. De presentatie van Ondernemend Hoogeveen is in handen van Andries Ophof en Nicole Donkervoort.
 
'Ondernemend' is een samenwerking tussen RTV Drenthe, de Ondernemersfabriek Drenthe en Boom uitgevers Nieuwsmedia. Het programma is iedere zondag te zien bij RTV Drenthe om 10.00, 13.00, 16.00 en 22.00 uur en online via onder meer www.hoogeveenschecourant.nl en www.drenthenu.nl.