Sportspecial: De Peddelaars bestaat 65 jaar

Hoogeveen - Wielrenvereniging De Peddelaars bestaat dit jaar 65 jaar, maar is nog altijd bijzonder kras. Zo was het afgelopen jaar (2015) één van de succesvolste uit haar bestaan.

Er werden buiten de jeugd 39 overwinningen behaald. Op 26 september werden de junioren in Dronten nationaal clubkampioen en was er een derde plaats bij de categorie beroepsrenners, elite en beloften. In het veld werd Erik Dekker nationaal kampioen in de categorie masters 40+. Fleur Nagengast werd dat bij de juniorvrouwen en Jens Dekker bij de junioren. Hij won de wereldbeker, werd Europees en wereldkampioen.

Geweldige prestaties, die moeilijk zijn te evenaren. Maar wel een teken dat het met de wielersport erg goed gaat in onze regio. De jeugdafdeling wordt gezien, als het fundament in de vereniging. Dat is echter alleen mogelijk door de inzet van veel vrijwilligers en andere mensen die de vereniging een warm hart toedragen. Overal waar de renners van De Peddelaars aan de start verschijnen, zorgen zij voor een gezellige sfeer met een sportieve inzet.

Sportieve behoefte

In het verleden kende de vereniging twee grote clubsponsors met de Nederlandsche Middenstands Bank (tien jaar) en Unigarant, die elf jaar clubsponsor was. Voor een vereniging met zoveel activiteiten is het nog altijd erg moeilijk om de financiële eindjes aan elkaar te knopen. De Peddelaars voorziet duidelijk in een sportieve behoefte in onze regio.

De leden rijden met succes in alle delen van ons land en ook in het buitenland worden overwinningen geboekt. Hopelijk kan dat nog lang blijven bestaan en komt er weer eens een etappewinnaar in de Tour de France uit de Peddelaarskringen. Erik Dekker won in 2000 drie etappes in de Tour en hij is nog altijd actief in de kleuren van zijn club De Peddelaars.