Sportspecial: HAC ’63 is meer dan atletiekclub

Hoogeveen - Toen in Hoogeveen een atletiekclub werd opgericht was de naam HAC’63 niet echt verrassend.

De naam zegt namelijk alles. De ‘H’ geeft aan dat het een Hoogeveense vereniging is, maar vijftig jaar later is HAC ’63 meer dan een ‘Hoogeveense’ atletiekclub. Atleten komen speciaal uit Emmen, Meppel, Assen, Zuidwolde, Midden-Drenthe, Hardenberg en zelfs Staphorst om in Hoogeveen te trainen.

Als je deze leden vraagt waarom ze bij HAC ’63 trainen en niet bij een andere vereniging, dan zijn hun redenen zeer uiteenlopend. Voor de atleten die op hoog niveau willen presteren zijn de aanwezigheid van goede trainers, onderlinge concurrentie en een spiksplinternieuwe accommodatie goede redenen om naar Hoogeveen te reizen. Terwijl voor anderen de goede en sportieve sfeer een argument is om voor HAC ’63 te kiezen.

Grootste vereniging van Nederland

Door niet alleen op Hoogeveen te focussen is HAC ’63 uitgegroeid tot de grootste vereniging van Drenthe en zelfs één van de grootste verenigingen in Noord-Nederland. En ook op het gebied van jeugdatletiek behoort HAC ’63 tot één van de grootste clubs in het Noorden. Het aantal jeugdleden is inmiddels voorbij de honderd gestegen en dat is ook te merken op wedstrijden waar de rood-blauwe clubkleuren goed zijn vertegenwoordigd. ‘We vinden het daarnaast belangrijk dat iedereen die wil sporten bij ons terecht kan.

Daarom was er al geruime tijd een groep voor atleten met een verstandelijke beperking, maar sinds kort kunnen ook visueel beperkte lopers bij ons trainen. De komende jaren hopen we verder door te kunnen groeien en nog meer mensen enthousiast te maken en ruimte te bieden voor één van de oudste sporten in de wereld. Met andere woorden HAC ’63 is een club waar wedstrijdatleten en recreanten, jong en oud en atleten uit verschillende gemeentes samenkomen om op eigen niveau te kunnen sporten’, aldus het bestuur.