Sportspecial: ZPC hoort bij de top van Nederland

Hoogeveen - Zwemvereniging ZPC Hoogeveen bestaat uit verschillende afdelingen zoals: wedstrijdzwemmen, waterpolo, recreatief zwemmen en G-zwemmen.

De vereniging heeft het afgelopen jaar haar 50-jarig bestaan gevierd. De zwemvereniging is een hechte club die uitblinkt door saamhorigheid. Naast het 50-jarig bestaan is het afgelopen seizoen ook het 20-jarig jubileum van hoofdtrainster Jennie Nijenhuis gevierd.

Er worden gedurende het jaar verschillende activiteiten gepland: spelletjesavonden, wedstrijden voor recreatieve zwemmers, G-zwemmers en topzwemmers, waterpolowedstrijden, trainingsweekenden en zelfs een trainingsweek op Tenerife. De topgroep van ZPC Hoogeveen zwemt al jaren op hoog niveau. De vereniging is vorig seizoen zelfs zevende van Nederland geworden. Daarnaast zijn er op de Nederlandse kampioenschappen veel medailles gehaald door Hoogeveense zwemmers.

Nederlands kampioen

Junior de Bruin is Nederlands kampioen geworden op de 50m en 200m vlinderslag. Daarnaast heeft hij zilver gewonnen op de 100m vlinder en brons op de 50m vrij. Alinda Dingshoff is Nederlands kampioen vlinderslag op de 100m en 200m geworden en heeft zilveren medaille op de 200m rugslag gewonnen. Gauke Eilander won de bronzen medaille op de 200m vlinderslag. De estafetteploeg jongens won de zilveren medaille op de 4x100m wisselslag. De heren deden daar niet voor onder en wonnen ook de zilveren medaille op de 4x100m wisselslag. Zij werden daarna derde op de 4x100m vrij.

Het topevenement van dit seizoen is toch de deelname van Sanne Hofman aan de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro, waar ook trainsters Jennie Nijenhuis en Jessica van Dijk op de tribune zullen zitten om haar aan te moedigen. Mede door het enthousiasme en de gedrevenheid van de trainers en de hulp van oudere zwemmers en ouders is het mogelijk om de club zo succesvol te laten draaien.