Sportspecial: Rudy Woltinge is nieuwe trainer VVAK

Alteveer / Kerkenveld - Rudy Woltinge is de nieuwe trainer van VVAK. De 53-jarige oefenmeester werd aan het eind van het seizoen echter geconfronteerd met een fikse domper.

Hij dacht een vierdeklasser te gaan trainen, maar de ploeg degradeerde. ‘Ja, dat was een streep door de rekening. Ontzettend jammer’, bekent hij eerlijk.

Vlaggenschip

In 2002 was hij ook al eens trainer bij VVAK. In twee jaar tijd wist Woltinge het vlaggenschip van de vierde naar de derde klasse te brengen. Nog altijd heeft hij een goed gevoel bij de club uit Alteveer/Kerkenveld. Toen hij na een sabbatical (daarvoor was hij trainer bij derdeklasser SCN) werd gevraagd of hij terug wilde keren, besloot hij de uitdaging aan te gaan. ‘Het kwam op mijn pad.’

Het is voor hem een totaal nieuwe groep. ‘Ik weet daarom nog niet wat me te wachten staat. Wat ik wel weet is dat we op de 0-lijn beginnen. De degradatie zit nog in de hoofden van de spelers. Ze hebben een flinke opdoffer gehad en dat zie je. Ze zijn onzeker. Dat moet wegebben. Ik wil er weer zekerheid in brengen. Het is koffiedik kijken hoe we gaan presteren.

Ik wil daar ook niet op vooruit lopen. Zitten we in de flow dan belanden we misschien in het linkerrijtje, maar voor het zelfde geld wordt het het rechterrijtje. Uiteindelijk hoop ik dit elftal wel weer naar de vierde klasse te kunnen brengen, maar dat zal dit seizoen zeker nog niet gebeuren.’ De ploeg is grotendeels intact gebleven. Slechts een speler is vertrokken naar Hodo. Woltinge heeft wel te maken met een krappe selectie.

Junioren

Het seizoen 2017/2018 zal de selectie weer groter zijn met de toevoeging van enkele junioren. VVAK treft dit seizoen veel Groninger ploegen, maar ook Pesse, Nieuw Balinge en Tiendeveen. Wie een kampioenskandidaat is? Woltinge heeft geen idee.  

‘Wat ik heel belangrijk vind is, dat de spelers weer plezier beleven aan het voetbal. Plezier en winst gaan overgens vaak samen. Wat ik verder zie is dat het een groep is die wil.
Maar eerlijk is eerlijk, het team is niet voor niets gedegradeerd, dus er is wel werk aan de winkel.’