Sportspecial: Jordi Eshuis van Pesse zaterdag is positief gestemd

Pesse - Pesse zaterdag speelde drie seizoenen geleden nog in de derde klasse, maar degradeerde vervolgens twee keer. Daardoor acteert het komend seizoen sinds lange tijd weer in de vijfde klasse.

De ploeg eindigde afgelopen seizoen troosteloos onderaan met slechts negen punten uit 26 wedstrijden. ‘Ik kijk dan ook niet met een goed gevoel terug op het afgelopen seizoen. We zijn gedegradeerd en dat hebben we in grote lijnen aan onszelf te danken. Ons spel was soms vrij goed, maar we misten scorend vermogen en kregen de doelpunten veel te makkelijk tegen’, analyseert speler Jordi Eshuis het afgelopen seizoen. 

Pesse komt komend seizoen uit in de vijfde klasse E en gaat met VVAK, Nieuw Balinge en Tiendeveen een aantal mooie derby’s tegemoet. ‘Ik heb nog nooit in de vijfde klasse gevoetbald, dus ik weet niet wat het verschil is tussen de vierde en vijfde klasse. Ik verwacht dat wij wel boven in de middenmoot mee moeten kunnen draaien’, aldus Eshuis. Het elftal kende afgelopen zomer een metamorfose. Johan Knol verving trainer Allart Bouw, die naar de zondag vertrok, terwijl er ook zeven spelers het elftal verlieten. Daartegenover staat de komst van Michel Okken, Arnout Vos, Rick Witten, Brian en Jordi Prins.

Warme club

De spelersgroep heeft zelf een team samengesteld. ‘Het bestuur heeft, op een enkeling na, er geen moeite voor gedaan. Ik vind het dan ook merkwaardig hoe snel het bestuur de zaterdag afschreef, terwijl in het verleden dat bij de zondag niet het geval was’, aldus Eshuis, die toch besloot om te blijven. ‘Ik kon het team voor mezelf niet in de steek laten, want dan zou het nog moeilijker zijn om een team te formeren. Daarnaast heb ik het goed naar mijn zin bij deze warme club. Het ziet er op dit moment misschien wat minder uit, maar ik heb er alle vertrouwen in dat de zaterdag weer opbloeit en terugkeert naar de vierde klasse.’