Sportspecial: 'Tegenstanders moeten met knikkende knieën naar sc Elim komen’

Elim - Sc Elim was afgelopen seizoen als debutant heel dichtbij promotie naar de tweede klasse, maar in de nacompetitie werd Aduard het struikelblok. In een sterk vernieuwde derde klasse D mag Elim het opnieuw proberen.

Mede door het vertrek van vijf basisspelers lijkt de ploeg aan kwaliteit ingeleverd te hebben en de 31-jarige Berthil Koops verwacht dan ook niet dat Elim bij de eerste drie zal eindigen.

Berthil Koops vindt het bijzonder jammer dat maar liefst vier spelers naar een andere club vertrokken wat voor Elimse begrippen ongebruikelijk is. Youri Benjamins ging naar MSC, Emiel Njagul speelt bij De Weide, Joey Gritter ging naar HZVV en Jarno Prijs speelt bij Hoogeveen. Doelman Gert Benjamins hing de keeperhandschoenen aan de bekende wilgen.  ‘We leven in een andere tijd. Jaren geleden was het ondenkbaar dat zoveel spelers bij Elim vertrokken. Zij proberen alles uit hun loopbaan te halen. Niet iedereen gaat er in mijn ogen sportief op vooruit, dan snap ik de keuze niet Elim te verlaten. Ik ben ook wel eens gevraagd door andere clubs, maar ik heb geen behoefte weg te gaan’, zegt verdediger Berthil Koops. Berthil Koops is met zijn 31 jaar een routinier en hij gaat zijn veertiende seizoen in bij Elim 1. Elim heeft eerder al eens in de derde klasse gespeeld, maar dat gold niet voor Berthil Koops, die afgelopen seizoen voor het eerst op derde klasse niveau acteerde.

‘Het was een mooi, maar lang seizoen. We hadden een goed elftal, maar ik had niet verwacht dat het zo goed zou gaan. Het seizoen duurde voor ons net iets te lang. We hadden een krappe selectie en in de beslissende fase misten we te veel bepalende spelers door schorsingen en blessures’.

Elim draaide een uitstekend seizoen en eindigde als tweede net achter kampioen Tonego. Opvallend zijn enkele negatieve uitschieters, zoals de forse nederlagen bij SVN ’69 en Willemsoord. ‘Die wedstrijden zijn ons achteraf opgebroken. Misschien heeft het te maken met het feit dat er te weinig concurrentie was’. In de nacompetitie zette Elim Loppersum nog wel opzij, maar tegen Aduard leed de ploeg een ongekende 6-1 nederlaag.

Teleurstelling

‘Veel spelers geloofden dat we dat in de thuiswedstrijd nog goed konden maken. We misten vier spelers. Ik rekende wel op een zege, maar een zege van 6-0 was te gortig’. Bij Berthil Koops was de teleurstelling over het missen van promotie niet erg groot. ‘Natuurlijk had ik graag in de tweede klasse gespeeld, maar gezien het vertrek van vijf spelers was dat niet verstandig. Het is niet reëel met dit team naar de tweede klasse te gaan. We kunnen beter een mooi seizoen in de derde klasse draaien’. Tegenover het gemis van vijf spelers staat de komst van vijf nieuwelingen. Doelman Robert Jipping komt van Protos en Mitchell Boertien, Gerwin Koops, Marcel Koops en Remon Koekoek completeren het vijftal nieuwkomers.

‘Ik hoop dat zij de open gevallen plaatsen goed kunnen invullen’. Koops verwacht niet dat Elim weer in de top kan meedraaien. ‘Ik hoop dat we weer mee kunnen doen om de bovenste plaatsen, maar een plek in de middenmoot zou mooi zijn. We moeten gewoon positief blijven. De klasse is volgens mij sterker geworden met de degradanten ZZVV, DESZ en Rouveen. Het voetbal leeft heel erg in het dorp en door de steun van de supporters en door wilskracht en doorzettingsvermogen willen we de lijn van vorig jaar doortrekken, zodat de tegenstanders met knikkende knieën naar Elim komen’.