Sportspecial: Melvin Mol verwacht een pittig seizoen voor vv Noordscheschut

Noordscheschut - Vv Noordscheschut heeft een goed seizoen achter de rug, met een niet al te vrolijke afsluiting. De ploeg eindigde als tweede en miste op een haar na promotie naar de eerste klasse.

Wie echter denkt dat het komend seizoen appeltje-eitje wordt, heeft het waarschijnlijk mis. De 26-jarige middenvelder Melvin Mol hoopt in elk geval nacompetitie te kunnen gaan spelen.

Enkele jaren geleden is het vlaggenschip van Noordscheschut gedegradeerd uit de eerste klasse. Sindsdien draait de ploeg steeds volop mee in het linker rijtje, maar steeds gaat het op het laatst mis. Zo ook het afgelopen seizoen. ‘Het kwam in de laatste wedstrijd van de nacompetitie aan op penalty’s, maar we hebben het niet gehaald. Dat was heel zuur. Toch kijk ik terug op een goed seizoen, zowel in teamverband als persoonlijk’, blikt Mol kort terug. Opvallend genoeg klinkt hij gematigd wanneer de verwachtingen voor komend seizoen ter sprake komen. ‘Wij zijn ingedeeld in een andere regio. Zeven van de dertien clubs zijn afkomstig uit Groningen. Velen betalen hun spelers. Dat vind ik jammer. Ik denk ook dat het daarom lastig kan worden. Natuurlijk zullen we proberen om bovenin mee te draaien, maar onze voornaamste doelstelling is nacompetitie spelen. En hopelijk kunnen we een periodetitel pakken.’

De 26-jarige inwoner van Hoogeveen noemt Pelikaan S als een van de kampioenskandidaten. ‘Die ploeg heeft een spits die vrijwel elk jaar meer dan dertig goals maakt. De aanvoerder van WKE is bovendien ook nog eens daar naartoe vertrokken.’ Maar ook Noordscheschut heeft zijn kwaliteiten, weet Mol. ‘Wat ons als team sterk maakt is dat wij laten zien voor elkaar klaar te staan. In de loop der jaren is ons spel veel veranderd. Vroeger draaide het vooral om hard werken in plaats van mooi voetbal. Tegenwoordig laten wij steeds meer positiespel zien. Onze kracht is dat wij een ploeg hebben met veel verschillende kwaliteiten. We kunnen bijvoorbeeld goed een balletje afpakken, maar zijn ook sterk voor de goal. Wij vullen elkaar goed aan.’

Er zijn ook wel degelijk punten waaraan gewerkt dient te worden. ‘Wij kunnen slecht met tegenslagen omgaan. Dat is een leerpuntje. Dat geldt ook voor mijzelf. Ik ben iemand die vol voor de winst gaat.’ Er hebben zich enkele wijzigingen voorgedaan in het team. Drie spelers hebben afscheid genomen van het eerste: Ger Brakel, Martin Santing en Nick Koster. Tegelijkertijd zijn er wat nieuwe spelers aan de selectie toegevoegd. Jeffrey Boxma komt over van vv Tiendeveen, Jacco Tuinstra komt van ZZVV, Robert Benjamins keert terug in de selectie, Aron Boer komt over vanuit de jeugd en Robin Strijker maakt de overstap vanuit het tweede. De ploeg wordt getraind door André Mulder. Mol noemt hem een trainer die zegt waar het op staat. ‘Die eerlijkheid siert hem.’  Mol voelt zich thuis bij Noordscheschut, waar zijn vader hem al mee naartoe nam toen hij nog in de luiers liep.
Toch heeft hij drie jaar bij Hodo gespeeld. Twee jaar geleden keerde hij weer terug op het oude nest, waar hij nu aan zijn derde seizoen in het eerste begint.