Sportspecial: Trainer Wilco Niemer gaat met vv De Weide voor top vier

Hoogeveen - De Weide maakte afgelopen seizoen een goed debuut in de tweede klasse met een verdienstelijke vijfde plaats. De 36-jarige trainer Wilco Niemer, die voor het tweede jaar trainer is van De Weide, wil dit seizoen graag beter presteren.

Zijn ploeg heeft zich versterkt en het vertrouwen op een beter resultaat dan vorig seizoen is dan ook redelijk groot bij de groen witten.

De Weide startte het afgelopen seizoen moeizaam met vier duels zonder winst. ‘Maar we speelden wel direct tegen sterke ploegen als Gorecht, Drenthina en ZFC’, zegt trainer Wilco Niemer. Daarna kende De Weide een sterke fase met enkele zeges, maar volgden er weer nederlagen tegen ZZVV, FC Meppel en Knickerbockers. Na de winterstop won De Weide vijf keer op rij, maar daarna verloor de ploeg onder andere ruim van NEC en DZOH. ‘Gelukkig hebben we de competitie wel met een goed gevoel afgesloten door een thuiszege op FC Meppel. Ik ben tevreden over onze prestatie en over het feit dat een aantal spelers zich goed ontwikkeld heeft’. Ook qua spel hoopt Niemer een positieve ontwikkeling met zijn ploeg door te kunnen maken.

‘Vorig seizoen speelden we vaak reactievoetbal en op resultaat. Ik hoop dat de ploeg zich dit seizoen ontwikkelt in het voetballende gedeelte. Er is voldoende potentie op alle posities’. Volgens Niemer krijgt De Weide een kwaliteitsimpuls door de komst van doelman Gerry Mol (Hodo), Vincent Coulier (HZVV), Emiel Njagul (Elim), Frank Benjamins (Hollandscheveld) en de jeugdspelers Ramon Everts, Tim Buining en Jos van Goor. Daarnaast keren Sander Benjamins en Wim Bos na een paar jaar gestopt te zijn, weer terug bij De Weide. Tjerk Pothof, Remmert Verbrugge (Sweel), Jeffrey Pot, Remco Kat (2e), Harmen Otten (2e) en Bas Blanken (2e) hebben de selectie verlaten. ‘Ik denk dat we er sterker op geworden zijn. Ik heb dit seizoen in Erik Hegen een goede assistent-trainer.’ Wilco Niemer kwam van zondag tweedeklasser Ruinerwold naar De Weide. ‘De Weide heeft veel jeugdig talent en ik vind dat ik goed met jonge jongens kan werken en ze beter kan maken. Ik wist echter niets van het zaterdagvoetbal af. Komend seizoen ga ik tegenstanders bekijken en onze wedstrijden opnemen, waardoor ik die beter kan analyseren’.

Sterke klasse

De Weide komt in 2J bekende ploegen tegen, maar ook maar liefst zeven nieuwe tegenstanders. Aduard, Gramsbergen, Groningen en Pelikaan S promoveerden, Bedum en Groen Geel degradeerden en Zuidhorn komt uit 2I. ZFC, Gorecht, Rouveen, ZZVV, Desz, FC Meppel en Drenthina verdwenen uit 2J. ‘Er zijn een paar sterke ploegen bij gekomen, zoals Pelikaan S, Groningen en Zuidhorn. Ik denk dat de klasse sterker is geworden. We willen graag het gat met bijvoorbeeld Noordscheschut dichten. We gaan voor een plaats bij de eerste vier en nacompetitie. We willen een stabiele tweedeklasser worden en ik zie ons nog niet als een titelkandidaat. Kanshebbers voor de titel zijn Noordscheschut, DZOH, Pelikaan S en Zuidhorn’.

Niemer is ambitieus en hoopt met De Weide de eerste klasse te kunnen bereiken. Hij haalde onlangs het diploma TC 1 en hoopt ooit bijvoorbeeld een ploeg uit de tweede divisie te mogen trainen. ‘Ik mag ook als assistent-trainer bij een betaalde club werken en dat ambieer ik ook. Zes jaar geleden had ik geen idee dat ik hoofdtrainer zou worden. Ik ben benieuwd wat ik als trainer kan bereiken’.