Nieuweroord is bijna klaar voor feestweek

Nieuweroord - Van 16 tot en met 20 augustus is alweer de 48e editie van de feestweek Nieuweroord. De Vereniging voor Volksvermaak (VvV) is er weer in geslaagd een divers programma samen te stellen met activiteiten voor jong en oud.

'We beginnen direct na de feestweek al weer met ideeën voor het jaar erop', vertelt bestuurslid Arnold Bruinenberg. Zo wordt dit jaar niet alleen een fiets- en motortocht gehouden, ook kunnen liefhebbers deelnemen aan een scootertocht. 'Niet iedereen heeft een motorrijbewijs en ook houdt niet iedereen van fietsen. Dit leek ons wel een grappig alternatief. Ik denk dat er veel animo voor is. Deelnemers moeten wel zelf hun scooter regelen.' Ook nieuw is het knikkerkampioenschap op zaterdagochtend. De organisatie heeft sowieso heel wat activiteiten voor kinderen ingepland. Zo is bijvoorbeeld de start van de feestweek op dinsdagavond ook dit jaar in handen van de kinderen met een leuke kinderoptocht en ook mogen zij ballonnen oplaten.

Klootschieten

Dit jaar is het klootschieten terug van weggeweest. Bruinenberg: `Vorig jaar hebben we een dartswedstrijd gehouden, maar oh wat was het toen warm. Bovendien gaven dorpsbewoners aan wel weer te willen klootschieten.' Dat staat op donderdagmiddag op het programma. De buurten nemen het ook weer tegen elkaar op in de zeskamp. `Daar wordt altijd naar uitgekeken. Vorig jaar deden er acht teams mee. Hoeveel het er dit jaar zijn, weet ik niet. En ook de playbackshow is een onderdeel dat een vaste plek heeft tijdens de feestweek. Ik denk dat er al veel geoefend wordt voor volgende week.'

Hoogtepunten

Hoogtepunten van de feestweek zijn altijd de feestavonden. Op vrijdagavond houdt de VvV in samenwerking met de jeugdsoos een `Neon XXL Party' met df Ferri Somogyi (The Bronx) en de feestweek wordt afgesloten met een boerenrockfestijn op zaterdagavond. De bekende Achterhoekse band Normaal was al eens in de feesttent in Nieuweroord. Aangezien die band niet meer optreedt, is de Vereniging voor Volksvermaak op zoek gegaan naar een alternatief. En dat is gelukt. De organisatie heeft de Normaal tribute band Gin Gedonder weten te strikken. In het voorprogramma staat Kobus & de Rokkers. Het boerenrockfestijn wordt gehouden in de feesttent van 21.00 tot 01.00 uur.


Het programma:
Dinsdag 16 augustus:
19.00 uur: Opening feestweek met kinderoptocht en ballonnen oplaten
20.30 uur: Pubquiz in de tent
Woensdag 17 augustus:
10.00 uur: Knutselochtend
12.45 uur: Klaverjastoernooi
20.00 uur: Bingo in het dorpshuis
21.00 uur: Mega Après-Ski muziekavond
Donderdag 18 augustus:
09.00 uur: Fietstocht en motortoertocht
14.00 uur: Klootschieten
20.00 uur: Playbackshow
Vrijdag 19 augustus:
09.15 uur: Scootertoertocht
10.00 uur: Kinderochtend -
zeskamp
13.30 uur: Buurtentrefbaltoernooi
15.30 uur: Penaltyschieten
20.30 uur: `Neon XXL Party' met dj Ferri Somogyi (The Bronx)
Zaterdag 20 augustus:
10.00 uur: Knikkerkampioenschap
10.00 uur: 'Thuisopdracht' voor de buurtenteams
13.00 uur: Buurtenzeskamp
17.00 uur: Uitslag thuisopdracht
18.00 uur: Uitslag en huldiging `Beste Buurt 2016'
20.30 uur: Boerenrockfestijn met Kobus & de Rokkers en de Normaal tribute band `Gin Gedonder'