Ellerie zorgt voor speciale hondenbakfiets

Elim - Willemien Appeldoorn is er maar wat blij mee: een speciale Niholabakfiets zodat ze op stap kan met therapiehond Diaz. Het geld voor de bakfiets is grotendeels bijeengebracht via crowdfunding.

Ook Ellerie Tweewielers, die de bakfiets levert, heeft een duit in het zakje gedaan middels sponsoring. Gisteren is de speciale fiets geleverd. Willemien heeft Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) overgehouden na een hersenbloeding. Hierdoor is het omgaan met haar beperkingen dagelijks een hele uitdaging, zoals ze zelf zegt.

‘Met de komst van Diaz is er veel voor mij ten goede veranderd. Door hem heb ik structuur, gezelschap en kom ik iedere dag buiten. Diaz werkt twee keer per week als therapiehond in Oldenzaal. Aangezien wij in Enschede wonen, ben ik altijd aangewezen op de regiotaxi of hulp van derden. Met behulp van een bakfiets met trapondersteuning kan ik Diaz zelf naar Oldenzaal brengen en ’s middags weer ophalen. Niet alleen ben ik daarmee van de prikkels van de rit met de regiotaxi en de afhankelijkheid van anderen af, de beweging is ook goed voor mij en mijn hersenen’, zegt ze blij.