Onderzoek wijst brandstichting bij Kiri uit

Hoogeveen - Brandstichting is naar grote waarschijnlijkheid de oorzaak van de felle brand die in de nacht van zaterdag op zondag Kiri Auto's en Motoren deels in de as heeft gelegd. Dat heeft onderzoek van de politie uitgewezen.

Eigenaar Roderick Kirindongo was daarvan direct al overtuigd, maar de politie hield zich in eerste instantie op de vlakte. Welke aanwijzingen de politie voor brandstichting heeft, wil woordvoerder Anthony Hogeveen niet zeggen. Dit om het onderzoek niet te frustreren.

Het forensisch onderzoek naar de oorzaak van de brand is maandagmiddag afgesloten. Daarmee is het volledige onderzoek nog geenszins afgerond. 'De komende weken gaan wij hiermee door. Zo vindt onder meer nog buurtonderzoek plaats en worden er nog gesprekken gevoerd met gedupeerden. Wij gaan bovendien na of er camera's in de omgeving zijn, die ons wellicht informatie kunnen verstrekken. Alles met als doel om het plaatje zo concreet mogelijk te krijgen, met hopelijk de opsporing van de daders tot resultaat.'

Instortingsgevaar

Met het afsluiten van het forensisch onderzoek maandagmiddag werd ook de plaats delict vrijgegeven. Vanwege instortingsgevaar wordt echter nog afgeraden om het pand te betreden.

De schade is groot. Ondernemer Kirindongo liet maandagmorgen al weten dat het schadebedrag zeker een paar miljoen euro bedraagt. Het zijn hectische dagen voor de Hoogevener. Maandag en gisteren heeft hij diverse schade-experts over de vloer gehad. Kirindongo gaf daarom aan geen tijd te hebben voor een reactie.