Brand richt grote ravage aan bij Kiri Auto's en Motoren

Hoogeveen - De grote brand die vannacht woedde bij Kiri's Auto's en Motoren heeft het pand volledig in de as gelegd. Verkoolde auto's en motoren kunnen als verloren worden beschouwd. De brand is mogelijk aangestoken.

Toen de eigenaar bij het pand aankwam sloegen de vlammen al uit het dak. De eigenaar kwam naar het pand omdat hij een inbraakmelding had gehad. De brandweer was snel ter plaatse, maar door explosiegevaar kon deze aanvankelijk niet zoveel uitrichten. Pas toen korpsen uit onder andere Zuidwolde en Ruinen assistentie kwamen verlenen, kon de brand met groot materieel bestreden worden.

Grote hoeveelheden bluswater werden aangevoerd via een enorme slang die was gekoppeld aan een brandkraan ter hoogte van de ingang van TuinScala. Met de hoogwerker kon op deze manier ook het vuur van bovenaf worden bestreden. De brandweer deed alle moeite om ook de omliggende panden te behoeden voor het vuur. 

Onderzoek technische recherche

De brand is achterin het pand begonnen. Er stonden deuren open toen de eigenaar bij het pand kwam. Vandaar ook dat er meteen werd gedacht aan brandstichting. De technische recherche is op dit moment onderzoek aan het doen.