Glasvezel voor iedereen in de gemeente Hoogeveen

Hoogeveen - Maandagavond vond de eerste informatieavond plaats rondom glasvezel voor alle buitengebieden in de gemeente.

In Het Anker in Hollandscheveld kwamen zo’n 25 mensen samen om meer te horen over de mogelijkheid van glasvezel voor iedereen binnen de gemeente; en dan vooral voor bewoners in de buitengebieden.

Bewonersinitiatief

Wethouder Jan Steenbergen opende de avond met een enthousiast verhaal en de uitgangspunten van de gemeente Hoogeveen. De gemeente wil graag bijdragen aan de mogelijkheid en waar mogelijk faciliteren. Herbert Beuling van ‘Zaanddorpen op Glasvezel’ gaf vervolgens een heldere presentatie over zijn project: Pesse, Stuifzand en Fluitenberg zijn al een aantal jaar hard aan het werk om glasvezel in hun gebied te realiseren. Daarom is een bewonersinitiatief opgericht en samenwerking gezocht met CIF, beter bekend als Glasvezel Buitenaf.  

Minimaal 50 procent  aansluitingen

Glasvezel Buitenaf gaf tenslotte een presentatie over de plannen in het buitengebied van de Gemeente Hoogeveen. Lars Visscher van Glasvezel Buitenaf vertelt: ‘In september willen we starten met de vraagbundeling om in november minimaal 50% van de huishoudens overtuigd te hebben om een glasvezelabonnement te nemen. Hiervoor is de hulp van ambassadeurs en lokale gezichten (zoals plaatselijke belangengroepen) onmisbaar. Zij kennen de mensen in het gebied en hun situatie. Wij streven ernaar om lokaal aanwezig te zijn en hele korte lijnen te houden met alle ambassadeurs en lokale verkopers; samen naar de 50%!’.

Ambassadeurs

Lokale ambassadeurs moeten zorgen voor lokale betrokkenheid en bekendheid. Daarnaast zijn lokale verkopers zoals bruin- en witgoedzaken, elektronicazaken, en andere ICT dienstverleners erg belangrijk voor de juiste informatie over de mogelijkheden, providers en pakketten. Visscher hoopt dat de plaatselijke belangengroepen willen helpen om het verhaal te verspreiden, in hun achterban op zoek te gaan naar enthousiaste voorstanders van glasvezel of natuurlijk door zelf ambassadeur te zijn.

Informatieavonden

Direct na de zomervakantie wordt een ambassadeursavond georganiseerd om vervolgstappen te bespreken en de definitieve planning te delen. Begin september worden vervolgens diverse informatieavonden organiseren voor alle bewoners in het aansluitgebied.