Vakantieadvies voor hoortoestellen

Hoogeveen - Nederland maakt zich weer op voor de grote zomeruittocht. Audicien Frans Lankhorst van Specsavers Hoogeveen geeft vijf tips voor een (on)gehoord goede vakantie.

1. Neem voldoende batterijen mee. Het is altijd handig om extra batterijen bij de hand te hebben. Bewaar de batterijen op een neutrale plek, bij voorkeur op een koele plek.
2. Mogelijk heeft u nog een oud hoortoestel liggen. Neem dit ook gewoon mee. En in geval van nood heeft u nog een reservetoestel.
3. Met name bij rondleidingen kan het moeilijk zijn de gids goed te verstaan. Tegenwoordig is het bij veel hoortoestellen mogelijk om een extra microfoontje te gebruiken voor de gids. Het hoortoestel vangt de stem van de gids dan direct op. In sommige gevallen vergoedt de verzekeraar de kosten voor dit microfoontje.
4. Pas op met water. Met warm weer is de kans dat u met water in aanraking komt groot. Elektronica, dus ook hoortoestellen kunnen hier niet tegen. Ook transpiratie kan ervoor zorgen dat uw hoortoestel vochtig wordt. Neem daarom droogtabletten mee, of nog beter, een elektrisch droogsysteem.
5. Laat voor vertrek niet alleen uw auto, maar ook uw hoortoestel nog een keer nalopen als u bijvoorbeeld denkt niet meer goed te kunnen horen.