Scholieren geven kleur aan azc Hoogeveen

Hoogeveen - Technasium-leerlingen van het Roelof van Echten College gaan iets doen aan de uitstraling van de recreatiezaal in de voormalige gevangenis De Grittenborgh, waarin momenteel het asielzoekerscentrum (azc) is gehuisvest.

Het azc heeft de hulp ingeroepen van het Roelof van Echten College om de grote recreatiezaal aan te pakken. De leerlingen laten hun creativiteit los op de zaal, die nogal ongezellig is. Daardoor maken er relatief weinig mensen gebruik van.

Aan de leerlingen de eer om met een creatief ontwerp te komen, waarbij rekening gehouden moet worden met de veiligheid en de verschillende vormen van cultuurbeleving.

Cultuur uitwisselen

Ter inspiratie deden de scholieren mee aan een cultuur uitwisselingsdag. Twee keer per week wordt voor asielzoekers een middag georganiseerd om hen kennis te laten maken met de Nederlandse taal en gewoontes.

De Technasium leerlingen kwamen op zo’n middag op bezoek om erachter te komen wat er voor nodig is om de bewoners van het azc zich gezellig, thuis, geborgen te laten voelen.

Daarnaast kregen ze een gastles van een interieurarchitect. Al deze informatie verwerken de leerlingen tot een voorstel voor de herinrichting  en styling van de recreatieruimte. Eind juni presenteren zij hun voorstel met behulp van een moodbord en maquette.