Back2the Streets valt in prijzen in Emmen

Hoogeveen / Emmen - Het Lokaal Talent-festival vond zaterdag in Emmen plaats. Het dansproject Back2theStreets werd gevraagd om deel te nemen aan dit grote evenement.

Het werd een groot succes. 'Nadat we een locatieonderzoek hadden gedaan in Emmen was de plek voor ons het gedeelte voor het informatiepunt, tussen het oude dierenpark en de Hema in. Een drukbezochte locatie', aldus Max Krijthe. De derde editie van Back2theStreets was een succes met een grote verrassing.

Nominatie

'We waren genomineerd voor de Amateurkunstprijs 2016 van de gemeente Emmen. Alleen al een nominatie was top, want het betekent dat je gezien wordt. Terwijl Back2theStreets volop aan de gang was werden we om 15.30 uur verwacht op het hoofdpodium voor de uitslag,' aldus Adolfo Dooren. 'Voor het eerst werd er naast de hoofdprijs een speciale prijs uitgereikt, namelijk de Jongerenprijs 2016 en die hebben wij gewonnen.'

De organisatie van Back2theStreets kan zijn geluk niet op. In april is het collectief begonnen met het dansinitiatief en sindsdien is er succes naar succes geboekt. 'Bij deze editie waren er weer meer dansers dan bij de vorige editie. Volledige teams waren aanwezig en lieten hun kunsten zien. We hadden wederom dansers uit Emmen, Coevorden, Hardenberg, Assen, Meppel, Groningen en Steenwijk. Dit keer waren er zelfs twee dansers die helemaal uit Tilburg waren gekomen. Het was een gekkenhuis. Dit keer was er ook enorm veel publiek die kwam kijken en aanmoedigen. Wat een heerlijke energie', aldus Demi Tanalepy.

Zonder budget

Steeds meer dansers geven aan dat ze het evenement in hun woonplaats willen zien en de organisatie van Back2theStreets doet zijn uiterste best om te kijken welke gemeenten open staan voor het project. 'We werken zonder budget, dus we moeten kijken welke gemeente of organisatie ons binnenhaalt. Mochten er organisatoren zijn die ons bij hun evenement willen betrekken kunnen ze contact met ons opnemen.'

Het volgende evenement vindt 19 juni plaats in De Dansschool in Hoogeveen. Dit keer is het geen straatevenement, maar een georganiseerde workshop in de dansstijlen hiphop en female.

Bekijk hieronder de aftermovie van zaterdag: