Presentatie Man van Staal met een lach en een traan

Emmen / Hoogeveen - De belangstelling was groot en er vloeide menig traantje. Vanmiddag werd het boek Man van Staal gepresenteerd in de kantine van WKE.

Man van Staal volgt Martijn Doldersum in zijn strijd tegen ALS. Een strijd die hij uiteindelijk op 26 november 2015 verloor.

Henri Doldersum neemt kort het woord

Tijdens de presentatie neemt Henri Doldersum heel even het woord. Hij zegt niet veel want dat zou alleen maar van de biertijd afgaan, zou Martijn hebben gezegd. Henri richt zich tegen journalist Henriëtte Meppelink en fotograaf Kim Stellingwerf die het boek hebben gemaakt. 'Henriëtte, Kim. Lieve meiden! Bedankt!' Met deze korte en krachtige woorden geeft hij aan dat de familie heel blij is met het boek dat niet alleen Martijn volgt in zijn strijd tegen ALS, maar ook een mooi persoonlijk portret geeft van de voetballer. Mede door dit boek zal de nagedachtenis aan hem altijd blijven leven.

Rare wendingen

Het officiële gedeelte van de boekpresentatie is kort naar krachtig. Henriëtte Meppelink neemt het woord en schiet meteen vol wanneer ze het voorwoord voorleest. Dit is het enige gedeelte van het boek dat de familie nog niet kent. 'Het leven neemt soms rare wendingen. Niemand heeft dat in de hand. Wij hopen dat ons boek bijdraagt aan het 'levend' houden van Martijn Doldersum. Dat de verhalen een glimlach op de gezichten van zijn kinderen toveren en dat zij trots kunnen zeggen: 'Kijk, dit was mijn pap. Zoals hij, zo was er maar één.' Het boek slaagt daar absoluut in. Wat begon als een verhaal in de Kerstspecial van de Hoogeveensche Courant is nu een prachtig boek van 171 pagina's.

Het wordt toch nog feest

Na het officiële gedeelte wordt het feest. Zangers Cor Wolters en Robin Mink weten de sfeer er goed in te krijgen in een volle voetbalkantine. Ondertussen kan iedereen die een boek heeft besteld deze op komen halen. In totaal zijn er meer dan tweehonderd boeken verkocht. De opbrengst gaat naar het goede doel. Stichting ALS en de stichting Dollie, die voor de kinderen van Martijn moet zorgen, krijgen beide 1000 euro.
Henriëtte Meppelink is na afloop duidelijk. 'Het geeft een dubbel gevoel. Het liefst hadden we Martijn nog hier gehad. De woorden van Henri zeggen genoeg. De familie is hier blij mee. Daar hebben wij het voor gedaan.'