Bonnetjestruc beboet met 80 uur werkstraf

Hoogeveen - Een 51-jarige vrouw uit Hoogeveen moet van de politierechter in Assen voor oplichting tachtig uur werken. Hiervoor hoeft zij echter 20 uur daadwerkelijk te werken, de overige zestig uren blijven als waarschuwing voorlopig op de lat staan.

De vrouw probeerde met een bonnetjestruc geld los te troggelen van de Hema in haar woonplaats.

Verdachte plukte aankopen aan de schappen

In de eerste twee maanden van 2016 bezocht de vrouw regelmatig de Hema om spullen te kopen. Deze rekende ze af om later met het bonnetje weer terug te keren. Vervolgens plukte ze dezelfde aankopen van de schappen en stapte ze naar de servicebalie om zogenaamd haar geld terug te vragen. Het ging onder meer om kledingstukken, mascara en een nagelschaar.

Vrouw schaamt zich kapot

De vrouw, die aangaf dat zij kampt met geestelijke problemen, schaamde zich achteraf kapot. ‘Ik zat in een stressvolle situatie en ik liep in die periode op mijn tenen.’ Ze had geldproblemen, zei ze. De verantwoording van de zorg voor haar ouders viel haar zwaar. Ook gaf ze toe dat ze in die tijd veel dronk. ‘De eerste keer ging het trucje zo gemakkelijk en daarom ging ze door. ‘Ik ken gewoon geen grenzen.’ Inmiddels heeft de vrouw alle schade zelf vergoed en een excuusbrief naar de Hema gestuurd. De rechter vond ondanks alles dat de vrouw straf verdiende. (ADP)