Man uit Slagharen krijgt werkstraf

Balkbrug – Een 22-jarige inwoner van Slagharen is maandag door de politierechter in Zwolle veroordeeld tot een werkstraf van 40 uur. Een man uit Hoogeveen werd vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

De man mishandelde in november 2014 iemand op straat bij een uitgaanscentrum in Balkbrug. Een medeverdachte werd vrijgesproken.

Versterking

Volgens het slachtoffer, die ruim tien jaar ouder was dan de verdachten, kwam er in het uitgaanscentrum al constant iemand ruzie met hem zoeken en viel dezelfde jongen hem later aan toen hij buiten liep. Hij zou de jongen tot drie keer toe van zich af hebben geduwd, maar al gauw kwamen er tien anderen als versterking uit een taxibusje. Het slachtoffer werd tegen de grond gewerkt en meerdere malen getrapt en geslagen zijn.

De twee vrienden die op het matje waren geroepen ontkenden in de rechtbank dat ze geweld  hadden gebruikt. De jongeman uit Slagharen hield vol dat hij ineens werd aangevallen door het slachtoffer en dat daarom zijn vrienden te hulp schoten. 'Ik stapte als laatste uit de taxibus. Het ging zo snel. Toen ik aankwam lagen ze beide op de grond’, verklaarde zijn maat die zei niks van het geweld gezien te hebben. Portiers van de uitgaansgelegenheid verklaarden echter anders.  

Schadevergoeding

'Waar het begonnen is, weet ik niet, maar ik weet wel waar het geëindigd is’, stelde de officier van justitie en eiste een werkstraf van 70 uur tegen hem. Daarnaast vroeg hij om de gevraagde schadevergoeding van 450 euro op te leggen. Voor zijn medeverdachte uit Hoogeveen vroeg hij vrijspraak omdat er onvoldoende bewijs tegen hem was. De politierechter ging deels mee in de eis, maar matigde de werkstraf tot 40 uur.