De Weide biedt weer boordevol programma

Hoogeveen - De enorme opkomst tijdens Koningsdag 2015 is voor wijkvereniging De Weide aanleiding geweest om te kijken of er nog wat extra attracties aan het programma konden worden toegevoegd. Dat is gelukt.

Naast de standaardattracties als het kindertreintje, het piratenschip en de draaimolen is er een scooterbaan gereserveerd, evenals een extra springkussen. ‘De teller staat nu op zeven springkussens’, vertelt voorzitter Hein Akerboom enthousiast. ‘Naast de bekende stormbaan, een paddenstoelspringkussen, een kinderparadijsspringkussen met drie compartimenten, zijn er twee klimglijbanen en twee kleine springkussens.’

Meer rommelmarktplaatsen

Het aantal rommelmarktplaatsen is dit jaar nog eens met 25 stuks uitgebreid. ‘Wij zitten nu op 125 rommelmarktplaatsen en hopen dat wij daarmee aan de grote vraag naar plekken kunnen voldoen, aldus Akerboom.  De kinderrommelmarkt wordt van 9.00 tot 16.00 uur gehouden. De locatie is het grasveld naast het wijkgebouw.

Oud-Hollandse spelen

Het traditionele spelletjescircuit voor de jeugd van 3 tot en met 12 jaar is ook weer van de partij. De kinderen kunnen een spelencircuitkaart kopen en daarmee aan de spelletjes meedoen. De spelletjes zijn onderverdeeld in vier leeftijdscategorieën van respectievelijk 3 en 4 jaar, 5 en 6 jaar, 7 en 8 jaar en 9 tot en met 12 jaar. De spelletjes variëren van ringvissen, brandblusspel, hoekje sjoelen, blik gooien, bibberspiraal, stokvangen, spijkerbroek hangen et cetera.  Na afloop kunnen de kinderen het kaartje inleveren en worden de punten geteld. In elke categorie worden aan het einde van de dag twee prijzen uitgereikt. Ook aan de inwendige mens wordt gedacht.

De dagindeling:

- 8.00 uur: Kinderen kunnen op vertoon van hun standplaatskaart hun plaatsen innemen voor de kinderrommelmarkt.
- 9.00 uur: Start kinderrommelmarkt
- 10.00 uur: De attracties gaan open en dat geldt ook voor het touwtrekken, suikerspin, popcorn, poffertjeskraam en frituurkraam en het rad van avontuur met de vele mooie prijzen.
- 10.00 uur: Verkoop kaartjes voor het spelletjescircuit
- 10.30 uur: Start spelencircuit
- 15.30 uur: Einde verkoop kaartjes voor het spelencircuit
- 16.00 uur: Einde kinderrommelmarkt, spelletjescircuit, rad van avontuur
- 16.30 uur: Bekendmaking prijswinnaars spelletjescircuit.

Traditioneel sluit wijkvereniging De Weide Koningsdag af met een Oranjebingo. De zaal gaat open om 19.00 uur. De kaartverkoop start om 19.30 uur en de bingo start om 20.00 uur.