Koningsdag in Hollandscheveld krijgt ander jasje

Hollandscheveld - Koningsdag is voor de meesten nog wat onwennig qua datum en uitspraak want de meesten onder ons zullen nog gewend zijn aan Koninginnedag. Toch is Koningsdag een feestdag waarop veel mensen vrij zijn en dus op zoek gaan naar vertier.

Voor de Aktiviteitencommissie ’t Oekie dé reden om voor vermaak te zorgen.
‘We moeten wel toegeven dat we de laatste jaren niet meer konden concurreren met de grote steden in de omgeving. Het werd steeds moeilijker om iets te organiseren wat in de smaak viel en mensen zou trekken’, bekent het bestuur. Dit leidde ertoe dat vorig jaar werd besloten geen speciale aandacht te besteden aan het Koningsfeest. Voor veel leden van de Aktiviteitencommissie bleek dit een doorn in het oog. Daarom is besloten voor Hollandschevelders met kinderen toch een activiteit te organiseren.
In samenwerking met Eugenia wordt op woensdag 27 april een spelletjesparcours voor kinderen uitgezet in sporthal De Marke. De start is om 10.00 uur en de zaal is geopend om 9.45 uur. De planning is dat de spelletjes rond 13.00 uur afgerond zullen zijn zodat er nog gelegenheid is om de middag naar eigen smaak in te vullen. De kinderen kunnen deze dag meedoen aan een twintigtal spelletjes, zoals onder meer groot ganzenbord, grachtspringen, zoek de schat, et cetera. De kinderen kunnen zich feestelijk laten schminken. Ook is er een poffertjeskraam.  ‘Wij hopen dat met het organiseren van bovengenoemde festiviteit de kinderen volop aan hun trekken komen en dat Koningsdag op deze manier toch een speciaal tintje krijgt voor velen.’