Wolfsbos viert Koningsdag weer groots

Hoogeveen - Op Koningsdag is er in en rondom winkelcentrum De Wielewaal weer van alles te beleven. De totale viering rond winkelcentrum De Wielewaal in de wijk Wolfsbos is van 9.00 tot 16.00 uur.

De beroemde kinderrommelmarkt vindt plaats in het vierkant van De Wielewaal, Spechtlaan en Koekoeklaan. Dé dag om te kijken of je nog iemand blij kunt maken met spullen die je zelf niet meer gebruikt.

Muziek is er onder meer van de BTBBand (Behind The Bush Band). Deze vrij jonge band komt uit Stuifzand. Voor de band waren de optredens tijdens ‘Hoogeveen Live’ en Brugpop in Nieuwlande al succesvolle optredens. Dit keer laten ze Hoogeveen buiten meegenieten van het plezier dat ze in hun hobby hebben. De formatie laat de door hen gekozen mooiste ballads en rocknummers uit de jaren ‘60 tot het heden horen.

Dans

Meer muziek en dans is er tijdens optredens van de Urban Arts afdeling van Scala centrum voor de kunsten en Tresor Dance Center. ‘Tresor Dance Center is de dansschool voor iedereen’, aldus Tresor. De plek voor zowel de professionele als de amateur in de urban danswereld. De dansschool geeft lessen op alle niveaus en voor alle leeftijden. Deze dag krijgen zijn leerlingen de kans om in een optreden te laten zien wat ze allemaal geleerd hebben. ‘We can make you dance!’ is hun motto. De dansschool nam in januari nog deel aan de UDO Hip hop Championships waar zowel solo als duo en als groep eerste en tweede prijzen zijn gehaald.
Ook Urban Arts laat dansdemo’s zien. Er komen optredens van Urban Unity, hip hop en breakdance komt voorbij en ook Team Double U laat zien wat ze waard zijn. Dit team werd vorig jaar augustus in Glasgow nog vierde op het Wereldkampioenschap streetdance. Van de 29 teams vanuit de hele wereld die meededen, is dit echt een hele prestatie. Met de optredens op deze dag laat ook deze school de laatste ontwikkelingen zien, ieder op zijn eigen gebied.
Het is overigens best uniek te noemen dat de beide scholen voor deze dag een gezamenlijk programma hebben opgezet en zelfs hun geluidsinstallatie delen. Een fijn voorbeeld van hoe het kan. Samen zullen ze zorgen voor een doorlopend programma. De optredens vinden plaats naast d’Olde bieb in het winkelcentrum aan de Wielewaal.

d'Olde bieb

Het gebouw d’Olde bieb is op Koningsdag ook geopend voor publiek. Er wordt een doorlopende filmvoorstelling van The Silk Road Ensemble getoond. Dit samengestelde ensemble met uitvoerders en componisten uit meer dan twintig landen laat evenzo diverse muziek horen. Het bewonerscollectief nodigt iedereen deze dag van harte uit. Bekijk de ruimtes in dit gebouw waar voor en door bewoners uit de wijken Wolfsbos, Krakeel en Zuid activiteiten plaatsvinden. Voor d’Olde bieb kan men kijken naar een Indonesische line-dance poco poco uitgevoerd door vrouwen die het gewoon leuk vinden om te bewegen op muziek.
Even bijkomen kan ook in de gymzaal naast het grasveld aan De Wielewaal. Hier laat de Noord Nederlandse Modelbouw Groep (NNMG) haar radiografisch bestuurbare vrachtauto’s zien. De in 2004 opgerichte groep laat hun, soms eigen gebouwde modellen op schaal rondrijden. Allerlei soorten van wegtransport komen aan bod, aangedreven door een elektromotortje.
Buiten op het grasveld is het Romulco Racing Team druk in de weer met radiografisch bestuurbare auto’s.
Voor die kinderen die deze dag graag actief zijn, staan er luchtkussens klaar en zijn er spelactiviteiten.
Wie deze dag op de kinderrommelmarkt wil staan, is welkom. Dat kan gratis.