Toerfietsclub houdt De Peddelaarstoer

Hoogeveen - Op Koningsdag houdt Toerfietsclub De Peddelaars De Peddelaartoer. Een recreatieve fietstocht met verschillende afstanden en geschikt voor jong en oud.

Zoals ieder jaar wordt een aanzienlijk deel van de opbrengst besteed aan een goed doel. Dit jaar is dat de Stichting Visio.

Bij Het Huis te Echten in Zuidwest-Drenthe hebben volwassenen met een visuele en verstandelijke beperking werk of dagbesteding. In en om Het Huis te Echten zelf, een voormalige Drentse havezate, zijn verschillende werkplaatsen gevestigd.
De volledig uitgepijlde routes voeren door de mooiste delen van Drenthe en zijn geschikt voor zowel racefietsen als gewone fietsen. Ze voeren de deelnemers over verkeersarme wegen en fietspaden.
Deelnemers aan de 40 en 60 kilometer gaan eerst richting het Dwingelderveld en kunnen pauzeren bij camping Boszicht in Lheebroek.

De deelnemers aan de langste afstand van 120 kilometer komen halverwege weer bij het clubhuis in Hoogeveen en kunnen daar genieten van een pauze voordat ze aan de tweede lus van 60 kilometer beginnen die hen naar de zuidoosthoek van Drenthe voert.
Starten is mogelijk vanuit het clubhuis van De Peddelaars aan de Bentincksdijk 17 in Hoogeveen vanaf 8.00 uur.

Deelname staat open voor jong en oud, man of vrouw.