‘De perfecte taart moet strak zijn en goed van smaak’

Hoogeveen - Het is bijna zover: Heel Hoogeveen bakt. Zaterdag kan iedereen losgaan in de keuken en de heerlijkste creaties op de tafel zetten in de Tamboerpassage.

De Hoogeveensche Courant laat elke week een jurylid aan het woord. Deze week: Hendrikus Bos van Bakker Bos.

Waarom ben je gevraagd als jurylid?

‘Omdat wij ruim 23 jaar een brood- en banketbakkerij hebben in winkelcentrum De Weide.’

 Wat heb jij zelf met bakken?

‘Ik ben een geboren bakker en ben de vierde generatie Bakker Bos. Ruim 115 jaar geleden is onze overgrootvader met een bakkerij begonnen in Ter Apel. Daarna zijn mijn opa en vader met een bakkerij begonnen in Nieuw-Weerdinge. Daar heb ik het vak geleerd. In 1993 ben ik samen met mijn vrouw Alice in De Weide gaan bakken en we vinden het alle dagen leuk om de klanten te verwennen met heerlijke producten.’

Heb je het programma Heel Holland Bakt gevolgd?

‘Jazeker, ik vind het leuk te zien hoe thuisbakkers creatief met het maken van lekkernijen omgaan.’

Waar let je op tijdens de finale op?

‘Op smaak en vormgeving.’

Heb je ervaring met jureren?

‘Wij zijn aangesloten bij het Echte Bakkers Gilde en hebben maandelijks een bijeenkomst waar telkens nieuwe producten worden ontwikkeld en gekeurd.’

Wat is volgens jou de perfecte taart?

‘Die moet strak zijn en goed van smaak.’

Stel dat er honderd taarten worden gebracht tijdens Heel Hoogeveen bakt, proef je ze dan allemaal?

‘Jazeker, dit betekent niet dat je een heel stuk ervan proeft.’

Wat is je lievelingstaart of gebakje?

‘Ik hou van fris en fruitig gebak.’

Wat is je eigen specialiteit?

‘Lekkere producten maken van basis grondstoffen en veel vers fruit.’

Wil je nog iets kwijt? 

‘Wij willen eenieder die meedoet aan Heel Hoogeveen bakt veel succes wensen.’