Heren HHC verliezen van Steenwijk

Hoogeveen - De heren van de Hoogeveense Hockeyclub hebben een nipte nederlaag geleden tegen directe concurrent Steenwijk.

Eerder dit seizoen wonnen de Hoogeveners nog overtuigend de uitwedstrijd met 4-1, maar in de thuiswedstrijd was het Steenwijk die met de zege aan de haal ging: 1-2.

Hoogeveen begon met een sterk gehavende ploeg aan de belangrijke wedstrijd tegen de nummer negen van de ranglijst. Zo worden al sinds de winterstop Koen Bouwmeester en Arend van Dop gemist. En Robert Roos (werkverplichtingen) en Jonathan Kruk (geschorst) werden ook node gemist deze middag. De thuisploeg was de hele eerste helft de bovenliggende partij en kreeg enkele kleine kansjes via Martijn de Bondt en Tijs van Schaik. Steenwijk loerde op de counter en werd eigenlijk amper gevaarlijk.

Strak schot

Een foutieve aanname in de Hoogeveense verdediging leverde de gasten toch een strafcorner op. Een strak schot was Jan van den Berg te machtig waardoor Steenwijk tegen de verhouding in aan de leiding kwam. Hoogeveen kreeg vlak voor rust ook een strafcorner te nemen, maar deze werd naast geschoten door De Bondt, daardoor kwam de ruststand op 0-1. In de tweede helft zette Hoogeveen volle druk naar voren om de gelijkmaker te forceren, dit speelde Steenwijk erg in de kaart en kwam er op de counter tot drie keer toe erg gevaarlijk uit. Jan van den Berg hield Hoogeveen knap op de been. Een kwartier voor tijd kwam Hoogeveen toch langszij.

Doelpunt

Carlo Mulder passeerde drie man aan de linkerkant van het veld en kneep knap naar binnen, zijn voorzet werd via een Steenwijkse verdediger gepromoveerd tot doelpunt. Na de gelijkmaker hinkte Hoogeveen op twee gedachtes, vol voor de winst gaan of afwachten en de foutjes van de tegenpartij afstraffen. Het werd er uiteindelijk iets tussen in, waardoor Steenwijk overal op het veld de macht greep en enkele grote kansen kreeg. Zeven minuten voor tijd was het spits Thijmen van Steenwijk die de 1-2 maakte onder de Hoogeveense goalie door.