Jarno Eggen: 'Denk vooral aan de smaak'

Hoogeveen - Nog een paar weken en het is zover: Heel Hoogeveen bakt. Op zaterdag 16 april kan iedereen losgaan in de keuken en de heerlijkste creaties op de tafel zetten in de Tamboerpassage.

De Hoogeveensche Courant laat elke week een jurylid aan het woord. Deze week: Jarno Eggen van de Groene Lantaarn

Waarom ben je gevraagd?

‘Waarschijnlijk omdat ik enorm van taart hou.’

Wat heb je zelf met bakken?

‘Toen ik net mijn rijbewijs had ging een van mijn eerste ritjes naar Cnudde in België. Dit is een banketbakkerij en de place to be voor een patissier. Verder heb ik veel met wedstrijden meegedaan. En sinds 6,5 jaar run ik restaurant De Groene Lantaarn restaurant in Zuidwolde.’

Heb je het programma Heel Holland Bakt gevolgd?

‘Nee. Dit komt omdat ik eigenlijk altijd aan het werk ben, waardoor ik dus geen tijd heb om het programma te kijken.’

Waar let je op tijdens de finale op?

‘Ik let vooral op de smaak, afwerking, balans, creativiteit en verzorging van het product.’

Wat is volgens jou de perfecte taart?

‘Een waarvan je er nog een van op wilt eten.’

Heb je ervaring met jureren?

‘Ja. Ik heb gejureerd tijdens ‘Topchef: De 12 Provincies’, ‘Young Rubbens Chef op the Year’, ‘Riesling Challenge’, examens op de Cas Spijkers Academie en nog veel meer.’

Stel dat er honderd taarten worden gebracht tijdens Heel Hoogeveen Bakt, proef je ze dan allemaal?

‘Ja natuurlijk. Anders kun je geen eerlijk oordeel geven.’

Wat is je lievelingstaart of gebakje?

‘Mijn lievelingsgebakje is het Hazelnootgebakje van Dorgelo in Dedemsvaart.’

Wat is je eigen specialiteit?

‘Dat is een sorbet van zuring met rauwe snijbonen en amandelcrème.’

Een tip van Jarno Eggen:

‘Bak met liefde, laat het product zijn eigen verhaal vertellen; smaak, smaak en denk vooral aan de smaak!’