'Ik let op uitstraling, smaak en creativiteit'

Hoogeveen - Nog een paar weken en het is zover: Heel Hoogeveen bakt. Op zaterdag 16 april kan iedereen losgaan in de keuken en de heerlijkste creaties op de tafel zetten in de Tamboerpassage. De Hoogeveensche Courant laat elke week een jurylid aan he

De Hoogeveensche Courant laat elke week een jurylid aan het woord. Deze week: Rob Hooijer.

Waarom ben je gevraagd?

‘Ik ben gevraagd om te jureren, omdat ik samen met Harry Mulder bakkerij Mulder aan de Hoofdstraat in Hoogeveen run. Ik vind het een leuk initiatief van de organisatie en ik hoop op veel inzendingen. Leuke activiteiten zijn altijd goed voor Hoogeveen.’

Wat heb je zelf met bakken?

‘Ik ben in 1986 met mijn opleiding tot bakker begonnen. In 1993 ben ik begonnen met werken bij diverse bakkerijen. Waar ik veel ervaring heb opgedaan. In 1997 heb ik met Harry Mulder de bakkerij van zijn ouders overgenomen. Bakken is naast mijn beroep ook mijn hobby. Vooral een kwalitatief en eerlijk product maken, daar word ik vrolijk van.’

Heb je het programma Heel Holland Bakt gevolgd?

‘Nee. Zelf heb ik heel Holland bakt niet gevolgd, omdat ik maandagochtend heel vroeg begin. Hierdoor lig ik op tijd in bed. Maar ik heb er veel positieve verhalen over gehoord.’

Waar let je tijdens de finale op?

‘Tijdens de finale ga ik letten op uitstraling, smaak en creativiteit.’

Wat is volgens jou de perfecte taart?

‘De perfecte taart is volgens mij smaakvol en mooi.’

Heb je ervaring met jureren?

‘Ja, ik heb al diverse malen gejureerd. Onder andere bij de Noordelijke vakwedstrijden, een wedstrijd voor bakkers. En tijdens Heel de Weide bakt.’

Stel dat er honderd taarten worden gebracht, proef je ze dan allemaal?

‘Ik zal zoveel mogelijk proeven en zal mijn zaterdagavond gebakje maar overslaan. Al neem ik wel aan dat er een goede verdeling binnen de jury wordt gemaakt.’

Wat is je lievelingstaart of gebakje?

‘Mijn lievelingsgebak is de slagroomtaart van bakker Mulder.’

Wat is je specialiteit?

‘Wij hebben natuurlijk meerdere specialiteiten. Onze Hoogeveense heerlijkheid in drie varianten, zonder E-nummers en lactosevrij. En natuurlijk onze heerlijke slagroomtaart, dat blijft ook een topper om je vingers bij af te likken.’