Lunch vrijwilligers Ronde van Drenthe is in goede handen

Hoogeveen - Restaurant Heinrigs is ook dit jaar tijdens de Ronde van Drenthe het centrale punt wanneer het gaat om de verdeling van de lunch voor vrijwilligers, pers, chauffeurs, agenten et cetera.

‘Het is het tweede jaar dat wij dit hier doen. Het restaurant op de Markt ligt mooi vlak bij de start (De Tamboer - red) en overdag is het pand toch niet in gebruik’, zegt eigenaar Henri Offerein joviaal. ‘Bovendien is het mooi om een helpende hand te bieden bij zo’n groot sportief evenement in Hoogeveen. Femmy van Issum benaderde me of ik iets voor de wielerronde kon betekenen en dat wil ik graag. Het is dapper dat Hoogeveen zulke grote evenementen heeft. Het brengt ieder jaar veel mensen op de been en als iedereen een steentje bijdraagt kunnen we dat ook zo houden. Naast de Ronde van Drenthe is de Cascaderun ook zo’n topevenement.’

Broodjes

De lunchpakketten verzorgt Heinrigs niet in zijn eentje. ‘Bakken met Plazier levert de broodjes, Albert Heijn zorgt voor het beleg als vleeswaren en kaas en dan zijn er ook nog allerlei andere extraatjes.’ Vanuit Heinrigs kunnen de lunchpakketten gemaakt worden. ‘Wij verzorgen onder andere de koffie en soep. Want we zijn het iets anders aan gaan pakken. Vroeger stond er voor iedereen een lunchpakket klaar, maar dat hoeft helemaal niet. Mensen kunnen deze nu zelf samenstellen om mee te nemen of er bij ons in het restaurant van genieten. Er is een soort van buffet met soep, broodjes en beleg waaruit men zelf kiezen kan. Dat was voor sommigen even wennen, maar dat leverde eigenlijk geen problemen op. Even rustig aan een tafel kunnen eten beviel velen ook heel goed. Voor mensen met haast, staan er wel wat lunchpakketjes klaar hoor.’ ‘s Avonds is het restaurant weer gewoon open. ‘Dan serveren we onze overheerlijke schnitzels, saté, spareribs en salades’, zegt de ondernemer lachend.