Alfa-college sluit aan bij Ronde van Drenthe

Hoogeveen - Het Alfa-college in Hoogeveen maakt deze editie van de Ronde van Drenthe deel uit van het omvangrijke peloton rond de organisatie van de wielerwedstrijden.

Studenten en docenten van de opleidingen Haar- en Schoonheidsverzorging, Business Culinair, Uniformberoepen en Bouwkunde zijn al een aantal maanden betrokken bij de voorbereidingen en zien uit naar dit grootse evenement. Ook de drie rondemissen en de rondemister zijn studenten van het Alfa-college.

Voor de studenten is de Ronde van Drenthe een prachtige leeromgeving. Ze werken mee aan een groot evenement en waar leer je beter dan in de praktijk? De arbeidsmarkt verandert voortdurend. Om te garanderen dat er een goede aansluiting is tussen onderwijs en beroepspraktijk werkt het Alfa-college samen met vele ondernemers, overheidsinstanties en instellingen uit de regio. Studenten kunnen op deze manier goed op die ontwikkelingen inspelen.

Onderwijs in de praktijk

In theater De Tamboer verzorgen de studenten Business Culinair de horeca en catering voor de renners, pers, juryleden en organisatie. Ook zijn zij betrokken bij de sponsoravonden. Studenten Haar- en Schoonheidsverzorging ontfermen zich over de visagie en kapsels van de rondemissen en rondemister. Zo’n veertig studenten Uniformberoepen zijn actief als verkeersregelaar. De afstandborden bij de finish zijn gemaakt door studenten van de opleiding Bouwkunde. Ook de rondemissen en rondemister vinden het een grote eer dat ze namens de school deze rol mogen vervullen voor de Ronde van Drenthe. Jessie-Marie Last en Carmy Flick zijn eerstejaarsstudenten Schoonheidsverzorging, Robin Buitenhuis is derdejaarsstudent Haarverzorging en Wesley Winsser volgt een horecaopleiding bij Business Culinair.

Hoge kwaliteit

In de landelijke Keuzegids mbo 2016 is het Alfa-college gestegen naar een gedeelde zesde plaats op de lijst met 43 beoordeelde brede mbo-scholen. Een aantal opleidingen kreeg zelfs het predicaat Top-opleiding. ‘We zijn trots met die hoge waardering. Mede dankzij activiteiten zoals de Ronde van Drenthe kunnen we beroepsopleidingen en Leven Lang Leren-trajecten verzorgen voor jongeren en volwassenen die hen als persoon en als vakman opleiden voor de samenleving van nu en straks’, aldus de directie.
Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum (ROC) voor Noord- en Oost-Nederland. Het verzorgt middelbare beroepsopleidingen en educatieve trajecten in Groningen, Hoogeveen, Hardenberg, Assen en Leek. Daarnaast verzorgt het bedrijfsopleidingen op maat en diverse cursussen. In Hoogeveen worden op de locatie KARgo! (De Stroom 3) opleidingen aangeboden voor Motorvoertuigentechniek en Transport en Logistiek. Voor de overige opleidingen kan men terecht aan de Voltastaat 33.