Alfa-college en Punt H werken creatief samen

Hoogeveen - Studenten van de Business-school van het Alfa-college in Hoogeveen hebben de etalage van Punt H ingericht.

De etalage wordt een aantal keer per jaar in verschillende thema's ingericht. De thema's zijn gekoppeld aan de seizoenen van het jaar en de grote evenementen in Hoogeveen. Van 24 februari tot medio april wordt het thema Sport uitgelicht. Hoogeveen is sportgemeente van het jaar en kent veel grote sportieve evenementen. De Ronde van Drenthe en de Cascaderun krijgen een prominente plek in deze periode. Samen met deze partijen zijn materialen verzameld, van racefietsen tot de tien shirtjes van de Cascaderun. De studenten volgen de opleiding Fashion en Retail aan de Business-school te Hoogeveen. Binnen deze opleiding worden studenten opgeleid voor de functie verkoopspecialist en filiaalmanager mode en detailhandel. Het vak visual merchandise heeft als onderdeel het maken van themadecoraties, etalages en winkelconcepten. Door deze kennis en creativiteit daadwerkelijk in de praktijk uit te laten voeren doen de studenten een goede ervaring op. Theorie en praktijk worden een geheel.
Punt H is het informatiecentrum van Hoogeveen waar zowel inwoners als bezoekers van Hoogeveen op informatie kunnen inwinnen op het gebied van recreatie en toerisme, evenementen en meer. Ook zijn er streekproducten te koop.
De materialen zijn beschikbaar gesteld door: Luppes & co, Run2Day, gemeente Hoogeveen, Ronde van Drenthe en de Cascaderun.