Ellerie levert nieuwe duofiets aan SWW

Hoogeveen / Elim - Sinds enkele weken beschikt de SWW over een duofiets. De fiets is geleverd door Ellerie Tweewielers in Elim.

De fiets kan gebruikt worden door mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen en er graag met een vrijwilliger op uit trekken. Voormalig coördinator vrijwillige thuisondersteuning Huiberdien van Rhijn nam in 2015 het initiatief voor de aanschaf van een extra duofiets voor de gemeente Hoogeveen. De behoefte hieraan blijkt groot te zijn. Met deze nieuwe fiets zijn er nu vier duofietsen beschikbaar in Hoogeveen. Op dit moment wordt een plan uitgewerkt waarin er in elke wijk in Hoogeveen gebruik gemaakt kan worden van een duofiets.

De fiets van SWW wordt gestald in de wijk de Weide/Erflanden. Roelof Peeks fietst iedere woensdagmiddag met vrijwilliger Jan Kohl. Zij trekken er altijd ruim de tijd voor uit: van een uur of een tot half vier maar liefst. Roelof vertelt: 'Ik ben echt blij dat ik met Jan kan fietsen, want nu krijg ik lekker mijn beweging en maken samen van alles mee onderweg.' Mocht u zich in willen zetten als fietsvrijwilliger? Neem dan contact op met Vrijwilligers Hoogeveen via tel 0528 278 855 of neem een kijkje op www.vrijwilligershoogeveen.nl.