HHC dames 1 is zaalkampioen 2015-2016

Hoogeveen - De laatste twee zaalwedstrijden voor dames 1 van HHC stonden zondag op het programma. HHC bezette vanaf de competitiestart de eerste plek en heeft dit gisteren ook niet meer losgelaten. Het kampioenschap was dus een feit.

HHC begon de eerste wedstrijd tegen Steenwijk sterk. Alleen de kansen bleven nog uit. Steenwijk probeerde te profiteren van een verdedigingsfout maar keepster Judith Kroezen bracht redding. In de 8ste minuut was het Bente Berenschot die HHC op voorsprong wist te brengen, 1-0. Door het uitstekende samenspel tussen de dames van HHC werd Bregje Stukje in scoringspositie gebracht. Deze kans ging net naast. Steenwijk nam de bal razend snel uit en zette direct behoorlijk druk op de speelsters. José Meints wist redding te brengen door de bal van de lijn te halen. Verdedigster Laura Nieland maakte een prima actie vanaf rechtsachter en wist de score op 2-0 te zetten. Met nog twee minuten te spelen wist de voorhoede nog een strafcorner te versieren. José Meints wist hieruit te scoren en zette hierbij 3-0 op het scorebord. 

Coach was tevreden

In de rust vertelde coach Marjan Hoogeveen, dat iedereen zijn man goed stond en dat er geen verdere wijzigingen nodig waren. HHC startte wederom sterk en door het slimme spel volgden er een aantal strafcorners. Geen van de strafcorners ging erin en het spel ging een lange tijd over en weer. Uiteindelijk was het Jolie Blonk die in de 36ste minuut de score op 4-0 weet te zetten.

Slechts een korte pauze

Na een korte pauze stond de tweede wedstrijd op het punt van beginnen. HHC had tot nu toe alle wedstrijden gewonnen en was er op gebrand de laatste wedstrijd ook te winnen. HHC startte wederom sterk aan de wedstrijd en Bregje Stukje opende de score in de 4de minuut. In de 12ste minuut volgde er een strafcorner tegen en is de stand 1-1. Groningen gaat eigen spel spelen en verzilverde dit met een doelpunt 1-2. In de rust werden de laatste aanwijzigingen gegeven. Met nog elf minuten te spelen was HHC zichtbaar moe aan het worden. In een snelle counter wist Groningen de 1-3 op het scorebord neer te zetten. Bente Berenschot wist na een actie met Karlijn van der Velpen de stand op 2-3 te zetten. In de 37ste minuut scoorde Groningen het laatste doelpunt van de wedstrijd en werd de eindstand 2-4. 

De dames verloren slechts een wedstrijd

HHC dames 1 heeft in de competitie negen wedstrijden gespeeld. Daarvan werden er acht gewonnen en slechts een verloren. De speelsters mogen zich zaalkampioen 2015 - 2016 noemen.