Fiep Westendorp duikt op in kinderkamer

De tekeningen van Fiep Westendorp zijn zó mooi, dat ze een plek verdienen in iedere kinderkamer. Daarom introduceert KEK Amsterdam een nieuwe collectie muurstickers, behang én posters.

Wie wordt er niet vrolijk van Dikkertje Dap (met giraffe), de poezen Pim en Pom of Pluk van de Petteflet in zijn rode kraanwagen op de muur? KEK Amsterdam presenteert de nieuwe collectie dit weekend tijdens de vakbeurs showUP in de Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen.

Wie aan kinderboekenillustraties denkt, denkt aan Fiep Westendorp. Met haar eigenzinnige tekentalent bracht ze de verhalen van onder meer Annie M.G. Schmidt en Mies Bouhuys tot leven. Veel van haar tekeningen zijn inmiddels iconen geworden, zoals Pluk van de Petteflet, Floddertje en haar hondje Smeerkees en de poezen Pom en Pim. De tekeningen van Westendorp verraden een groot werkplezier en spreken nog altijd tot de verbeelding van kinderen en hun ouders. Daarom blaast KEK Amsterdam de mooiste tekeningen van Fiep nieuw leven in, als vrolijke muurdecoratie voor de baby- of kinderkamer.

De nieuwe collectie van KEK Amsterdam bestaat uit 16 muurstickers van hoge kwaliteit, 8 ontwerpen behang en 13 behangranden met de leukste creaties van Fiep Westendorp, zoals retro beertjes, bootjes en autootjes. Compleet nieuw in het assortiment zijn de posters op A2-formaat. Naast beelden van Fiep Westendorp is er ook een aantal posters met afbeeldingen van Marije Tolman en Noëlle Smit.