Hoogeveen Mannenmode is dit jaar 50 jaar gevestigd aan de Hoofdstraat

Hoogeveen - Hoogeveen Mannenmode is al 50 jaar gevestigd aan de Hoofdstraat in Hoogeveen. In 1966 verhuisde Ten Oever mode voor mannen vanuit Dwingeloo naar de Hoofdstraat 219 in Hoogeveen.

In 2005 overleed plotseling Henk ten Oever en kregen Henri en Joost Hoogeveen, toen 30 en 34 jaar, de mogelijkheid om de winkel met personeel voort te zetten. Met veel enthousiasme en veel vertrouwen in de kennis en ervaring van Egbert wiggers en Fake wimmenhove werd het bedrijf geïntegreerd in 'Hoogeveen Mannenmode sinds 1877' en nu 10 jaar later wordt het 50-jarig bestaan aan de Hoofdstraat 219 gevierd.
'Op dit moment zitten we praktisch middenin de bouwput van De Kaap,' vertellen Henri en Joost Hoogeveen. 'En om ons heen is er veel veranderd in de afgelopen 10 jaar. We hebben er het volste vertrouwen in dat het project gaat bijdragen aan de toekomst van ons vestigingspunt. We noemen ons pand ook wel gekscherend ‘Kaap de goede hoop’; een rots in de branding op weg naar het nieuwe', grappen ze.
Inmiddels is de gepensioeneerde Egbert Wiggers alweer elke dinsdag in de zaak te vinden. Fake Wimmenhove doet het andersom en werkt als pensionado vanaf 1 januari juist één dag in de week minder. 'Op die manier mixen we het vertrouwde met het nieuwe en hebben nieuwe gezichten een plaats gekregen bij Hoogeveen Mannenmode sinds 1877.' Het bedrijf is opgericht door Albert Arend Hoogeveen die als veenarbeider op doktersadvies moest stoppen en manufacturier werd. Henri Hoogeveen (40) vijfde generatie Hoogeveen in het bedrijf dat volgend jaar 140 jaar bestaat, is inmiddels vier dagen in de week te vinden in de herenmodezaak en wordt bijgestaan door Lianne Mensink (25) en Niels Schonewille (25). 'Zo hebben we een perfecte mix van jong en ervaren.' Het komende jaar is er bij Hoogeveen Mannenmode extra aandacht voor het feit dat zij al 50 jaar aan de Hoofdstraat gevestigd zijn en in 2017 als het plan ‘De Kaap’ klaar is: 140 jaar Hoogeveen Mannenmode ook in Hoogeveen. Daarom deze week de wintercollectie van 2015 voor de Drent voor 50 procent.