Dubbele winst voor heren 1 HHC

Drachten - Na de mindere resultaten van vorig weekend, hebben de Heren 1 van de Hoogeveense Hockeyclub zes punten binnengesleept in speelronde 3. De ongeslagen koploper de Graspiepers werd met 3-4 aan de zegekar gebonden.

In de tweede wedstrijd was Hoogeveen te sterk voor Dash uit Hoogezand, 5-2.

De wedstrijd tussen de Graspiepers - gesteund door het thuispubliek in Drachten - en Hoogeveen werd een zeer spannende. Hoogeveen speelde rustig en gecontroleerd en wachtte op de ruimtes die er zouden ontstaan. De Graspiepers waren heel zorgvuldig in de afronding en stonden na tien minuten spelen op een 2-0 voorsprong. Hoogeveen kwam twee minuten later terug door Carlo Mulder middels een schot in de korte hoek. Bij rust stonden beide teams op gelijke hoogte. Bert Jan Mulder verzilverde een strafbal die door Koen Bouwmeester werd verdiend. Bouwmeester was de hele middag aanwezig en onderschepte vele aanvallen.

Thijs Bokslag bracht Hoogeveen na de rust voor de eerste keer aan de leiding, 3-2. Binnen een minuut was het Myrdin Ernstsen, de aanvoerder van Graspiepers, die zich niet bij een nederlaag neer wilde leggen en de 3-3 aantekende. Het laatste woord was toch aan Martijn de Bondt die een snelle counter afrondde en Hoogeveen de zege bezorgde,3-4.

Strafcorner

In de tweede wedstrijd kwam Hoogeveen wederom eerst op achterstand. Dash uit Hoogezand verzilverde een strafcorner in de verre hoek. Nu was het de beurt aan Koen Bouwmeester om binnen een minuut beide teams naast elkaar te zetten. Middenvelder Thijs Bokslag bracht Hoogeveen op een 2-1 voorsprong, zijn schot was de keeper van Dash te machtig. Net voor de rust ging Bert Jan Mulder ervandoor over de linkerkant van het veld. Zijn voorzet werd van richting veranderd en werd gepromoveerd tot doelpunt waardoor Hoogeveen goed de rust in ging.

Na de pauze kwam Dash nog eenmaal terug in de wedstrijd. Een schot van de linkerspits verdween in de korte hoek achter de sterk keepende Jan van den Berg. Echter kwamen de heren van coach Françoise niet meer in de problemen. Carlo Mulder en Martijn de Bondt waren beide nogmaals trefzeker waardoor Hoogeveen zegevierde met 5-2. Door deze dubbele winst staat Hoogeveen inmiddels op een derde plaats achter HVA uit Assen en koploper Graspiepers.