Heren 1 HHC verliezen twee keer

Hoogezand - In de tweede speelronde van de subtopklasse Noord in het zaalhockey, hebben de Heren 1 van de Hoogeveense Hockeyclub tweemaal nipt verloren.

In de eerste wedstrijd van de middag verloor Hoogeveen met 3-4 van De Graspiepers uit Drachten. In de tweede wedstrijd was HVA uit Assen de tegenstander. Na een 2-0 voorsprong voor Hoogeveen, wonnen de Assenaren toch nog met 2-3.

Hoogeveen en De Graspiepers kennen elkaar nog erg goed van vorig seizoen, waren De Graspiepers wel steeds aan de goede kant van de score kwam te staan. Het veldspel van Hoogeveen was veel beter verzorgd dan vorige week, maar beloonde zichzelf aanvallend veel te weinig door dit uiteindelijk om te zetten in doelpunten. De Graspiepers gingen bij rust aan de leiding met 0-1. Direct na de rust werd de stand verdubbelt toen aanvoerder Myrdin Ernstsen voor de Graspiepers een strafbal verzilverde.

Gevaarlijk

Hoogeveen kwam al snel terug tot 1-2 via spits Martijn de Bondt. De Graspiepers zijn erg gevaarlijk via de strafcorner en dat was niet anders in deze wedstrijd. Ernstsen scoorde eerst de 1-3 en later ook de 2-4 uit een corner. Tussendoor was het Carlo Mulder die de 2-3 liet aantekenen. Bert Jan Mulder verkleinde het gat tussen beide teams 5 minuten voor tijd naar één doelpunt, 3-4. Maar verder dan de aansluitingstreffer kwam Hoogeveen niet, al was De Bondt er vlak voor tijd nog erg dichtbij.

In de tweede wedstrijd had Hoogeveen de touwtjes al snel in handen tegen HVA. Binnen tien minuten had Jonathan Kruk twee assists voor zijn rekening genomen, waarbij Martijn de Bondt beide malen de afmaker was. Nog voor de rust kwam HVA terug tot 1-2. Na de rust vertraagde Hoogeveen het spel en wilde de overwinning over de streep gaan trekken, echter liet Hoogeveen alles uit de handen glippen en zag de Assenaren overwinnen met 2-3. Heren 1 HHC moet volgende week vol aan de bak tegen wederom De Graspiepers en Dash om de aansluiting met de top in zicht te kunnen houden.