Heren HHC beginnen met remises

Roden - De heren van de Hoogeveense Hockeyclub zijn de zaalcompetitie met twee gelijke spelen begonnen.

 In de subtopklasse van het Noorden traden de heren dit weekend aan tegen Roden en tegen Dash uit Hoogezand. Op voorhand had men er meer van verwacht, maar beide wedstrijden werden afgesloten met een 3-3 gelijkspel.

Strafcorner

Roden begon de wedstrijd tegen Hoogeveen gelijk scherp voor de goal en kwam binnen vijf minuten op een 1-0 voorsprong. Martijn de Bondt bracht Hoogeveen een minuut later alweer op gelijke hoogte door een strafcorner in de korte hoek te verzilveren. Het was goed te zien dat het de eerste wedstrijd was voor beide teams in de zaal. Er werden veel fouten over en weer gemaakt. Roden kwam in de elfde minuut andermaal op voorsprong door een strafcorner hard en hoog over keeper Van den Berg te schieten. Wederom reageerde Hoogeveen op deze achterstand en had minder dan een minuut nodig om de 2-2 aan te tekenen.

Thijs Bokslag rondde een voorzet van Carlo Mulder af bij de tweede paal. Tot aan de rust bleef het spel erg onstuimig en kwamen er geen uitgespeelde kansen meer. Na de rust scoorde Martijn de Bondt al binnen twee minuten uit een strafcorner en gaf Hoogeveen voor het eerst een voorsprong. Na de 2-3 schroefde Hoogeveen het tempo licht op en zette Roden volledig onder druk en kreeg grote kansen op de beslissende voorsprong. Koen Dunsbergen en Carlo Mulder misten beiden een opgelegde kans. In de laatste minuut verdiende Roden nog een strafcorner.

Gelijkspel

Uit deze corner kwam Roden toch nog langszij en hield Hoogeveen op een 3-3 gelijkspel. In de tweede wedstrijd tegen Dash, speelden beide teams in een laag tempo en wachtten op de foutjes van de ander. Hoogeveen was wel de bovenliggende partij en kwam in de vijftiende minuut aan de leiding door een slim schot van Carlo Mulder. Vlak voor de rust resulteerde een aanvallende fout in de omschakeling tot de gelijkmaker.

Na de rust schoot Martijn de Bondt nog wel op de paal, maar Hoogeveen leek de wedstrijd uit handen te geven. Twee strafcorners zorgden voor 1-3 voor Dash. Martijn de Bondt bracht de spanning terug door een strafcorner in de hoek te laten ploffen. Carlo Mulder verdiende drie minuten voor tijd een strafbal en liet dit buitenkansje door Jonathan Kruk verzilveren: 3-3. Hoogeveen heeft nog niet verloren in de zaal, maar erg overtuigend was het allemaal nog niet. Zondag wordt er gespeeld tegen De Graspiepers (Drachten) en HVA (Assen) in Hoogezand.